REKLAMI GEÇ

Dağdan efeler indi

Dağdan efeler indi

Terör örgütü PKK üyelerinin teslim olması sırasında yaşananlara yönelik protestolar devam ederken, en ilginç eylemlerden biri de Denizli’de yapıldı. Hak ve Eşitlik Partisi Denizli İl Yönetimi efe kıyafetleriyle dağdan inerek, Habur sınır kapısında yapılan karşılamayı protesto etti.

/ DENİZLİHABER / 26 Ekim 2009 Pazartesi, 17:58

Genel başkanlığını Osman Pamukoğlu’nun yaptığı Hak ve Eşitlik Partisi Denizli İl Yönetimi, terör örgütü üyelerinin Habur’da karşılanması sırasında yaşananları protesto amacıyla Başkarcı Dağı’nda eylem yaptı.

Bugüne kadar yapılan protestoların en ilginci olan eylemde, bir grup partili, efe kıyafetlerini giyip, hançer ve piştollerini bellerine takarak atlarına binip Başkarcı Dağı’na çıktı. Teröristlerin dağdan inmesi sırasındaki görüntülerin tersine, dağa çıkan ve burada daha önceden kurulmuş bir çadırın önünde toplanan grup, daha sonra atlara binerek dağdan inmeye başladı.

Ellerinde bayraklarla bir süre at üzerinde yol alıp Başkarcı Beldesi’ne kadar inen grup, burada HEPAR Denizli İl Başkanı İlker Kiriş ve diğer partililer tarafından karşılandı. At üzerindeki efelerin görünmesiyle birlikte karşılamaya gelenler alkış tutarken, atlarından inen efeleri de tek tek öpüp ‘Hoşgeldiniz’ dediler.

Eylemi gerçekleştiren efelerin başı Bekir Yumuk, kızanlarını arkasında toplayarak basın açıklamasını okudu. Terör örgütüne üye olmanın suç olup olmadığını soran efe, “Bu görüntülere tanık olmak zorunda kalan şehit anaları ve şehit yakınlarından, bu görüntülere engel olamadığımız için özür diliyoruz” dedi.

Efenin konuşmasının ardından söz alan HEPAR Denizli İl Başkanı İlker Kiriş, “Bakalım bu arkadaşlara da barış elçisi muamelesi yapılacak mı? Bakalım bizim ailelerimize de devlet maddi yardımda bulunacak mı?” diyerek, dağdan inen gruba, ‘Hayırlarla geldiniz, hoş geldiniz” dedi. Basın açıklamasının ardından efeler ve onları karşılayan partililer, “Yaşasın vatan, yaşasın Türk Milleti. Ne mutlu Türküm diyebilene, Ne mutlu Türküm diyene” sloganlarını attılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı