REKLAMI GEÇ

DENİZLİ CEMAAT TARTIŞMALARINDA!

DENİZLİ CEMAAT TARTIŞMALARINDA!

Denizli şimdi de emniyette cemaat yapılanması tartışmalarına konu oldu. Necdet Menzir, cemaat yapılanması ile ilgili yaptığı yorumda Denizli’nin altını çizdi!

/ DENİZLİHABER / 2 Kasım 2010 Salı, 16:57

Akşam Gazetesi Denizli dahil bir çok ilde görev yapan Necdet Menzir’le röportaj yaptı. Görev yaptığı illerde asayişi sağlamakta en çok zorlandığı il sorulduğunda Menzir, Denizli vurgusu yaparak, “Manisa, Ordu, Denizli, Diyarbakır, Kocaeli ve son olarak da İstanbul’da emniyet müdürlüğü yaptım. Denizli dışında hepsinde anarşi ve terörle mücadele ettim” dedi.

Emniyet müdürlüğü görevi sırasında teşkilat içinde siyasi kimliklerini yansıtanlar olup olmadığı şeklindeki soruya da yanıt veren Menzir, “Türkiye’de polisin 12 Eylül öncesi sıkıntılı bir dönemi oldu. POL-DER, POL-BİR diye bölünmeler yaşandı. Fakat belli bir dönem sonra bu sıkıntılar tamir edildi. Dönemimde polisin içinde siyasi görüş ayrışmasına şahit olmadım” diye konuştu.

Akşam Gazetesi muhabirinin “Polis teşkilatı olarak cemaat ile ilişkileriniz nasıldı? Kadrolaşma var mıydı gerçekten?” şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Necdet Menzir “Zamanımda cemaat falan yoktu. Sadece 1990 yılında bazı dedikodular çıkmıştı ve bu dedikodularda adı çıkanların hepsi dağıtılmıştı. Belki de cemaat o günlerde bugünkü kadar güçlü değildi. Beş vakit namazını kılan insanlar vardı. Cemaatin desteğiyle yükselen bir yerlere gelen polis ben görmedim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı