REKLAMI GEÇ

Eğlenceli kuşlar pisletince

Eğlenceli kuşlar pisletince

Denizli’nin marka ismi Özay Gönlüm’ün memleketi Kızılcabölük’te bulunan heykeli, Kızılcabölük Belediyesi tarafından temizlendi. “Haber bu mudur?” diye merak edenlere; Tabii ki değil. Haberin aslı, medya kuruluşlarına geçilen konu hakkındaki bültende Belediye Başkanı Uslu’nun nezaketi.

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2009 Çarşamba, 17:58

Kızılcabölük Belediyesi, beldedeki Özay Gönlüm heykelinin temizlenmesini, bir basın bülteni aracılığıyla medyaya geçti. Bültende Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu’nun temizliğin gerekçesi için sarf ettiği nezaket dolu sözler ise, haberin önüne geçti.

2000 yılında kaybettiğimiz ünlü sanatçının anısına memleketi Kızılcabölük’e dikilen Özay Gönlüm heykeli, ağaçların gölgesindeydi. Bu nedenle belde merkezinde kuşların uğrak noktası haline gelen bu alan, Özay Gönlüm’ün hatırasını yaşatmak için yapılan kuş pislikleri nedeniyle sürekli kirleniyordu. Başkan Abdulkadir Uslu, bu durumu anlatmak için, bulunduğu makamın ağırlığından ve nezaketinden dolayı kelimelerini özenle seçti.

Uslu, yazılı basın açıklamasında, “Heykelin bulunduğu alandaki ağaçların akması ve kuşların yoğun bir şekilde bu ağaçlarda eğlenmesiyle oluşan bazı pislikler heykeli kirletmişti. Yaz döneminde oluşan toz vb. etkiler de bu kirliliği artırmıştı. Temizledik” dedi.

Karikatürist kimliği de bulunan Başkan Uslu’nun konuyu karikatürize eden bu sözlerinin de bulunduğu bültenin sonunda genç sanatçılara bir mesajı vardı; “Kültürümüzü ve kimliğimizi geleceğe taşıyacak Yeni Özay Gönlüm’ler yetişmesi gerekiyor, bunun için de yetenekleri destekleyeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı