REKLAMI GEÇ

ENKAZ ALTINDA EŞİYLE HELALLEŞTİ

ENKAZ ALTINDA EŞİYLE HELALLEŞTİ

Van’da geçen 23 Ekim’de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremde enkaz altından 64 saat sonra yaralı kurtulan, ancak aynı enkazın altında kendisi gibi öğretmen olan 2,5 yıllık eşi 26 yaşındaki Ahmet Erdem’i kaybeden 25 yaşındaki Sevdiye Erdem’in acısı dinmiyor.

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2011 Cuma, 18:38

Van’da geçen 23 Ekim’de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremde enkaz altından 64 saat sonra yaralı kurtulan, ancak aynı enkazın altında kendisi gibi öğretmen olan 2,5 yıllık eşi 26 yaşındaki Ahmet Erdem’i kaybeden 25 yaşındaki Sevdiye Erdem’in acısı dinmiyor. Sevdiye öğretmen, deprem enkazının altında 3 saat konuşarak destek olup moral vermeye çalıştığı eşinin, “Sevdiye öleceğimi biliyorum. Hakkını helal et” son sözlerini ise unutamıyor. Denizli’de Melek- Osman Erdem çiftinin oğlu Ahmet Erdem, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni bitirdikten sonra vatani görevini yapmak üzere asteğmen olarak Mardin’e gitti. Mardin’deki bir okulda bilgisayar öğretmeni olarak askerliğini tamamlayan Erdem, döndükten sonra Muğla’daki bir ilköğretim okulunda göreve başladı. Bu sırada üniversiteden arkadaşı olan ve Van’da öğretmenlik yapan Sevdiye Acıhan ile hayatını birleştiren Ahmet Erdem, eş durumundan tayinini Van’a istedi.

Van’ın Erciş İlçesi’nde, Kocapınar Köyü’ndeki 50’nci Yıl İlköğretim Okulunda 2.5 yıldır bilgisayar öğretmenliği yapan Ahmet Erdem ile Sevdiye Erdem’in mutluluğu, Van depremine kadar sürdü. Sevdiye Erdem ise, Küplü Köyü’ndeki Cemile Küllük İlköğretim Okulu’nda 4 yıldır eşi gibi kadrolu sınıf öğretmenliği yapıyordu. Depremin olduğu pazar günü Erciş İlçesi’nde Van Yolu Caddesi’ndeki Emre Apartmanı’nın 3’üncü katındaki evlerinde geç kahvaltı yapan öğretmen çiftten Sevdiye Erdem, çayını alıp salona geçti. Eşi de çayını alıp salona geçecekken deprem oldu. Sevdiye öğretmen salonda, Ahmet öğretmen mutfakta kaldı. Sevdiye öğretmen kendisini kurtarmak için yere eğildi. Sarsıntının devam etmesiyle evin kiriş ve duvarları üzerlerine yıkıldı. Sevdiye öğretmen üzerine düşen enkazın altında kendisine korunaklı bir yaşam alanı yaratırken, Ahmet Erdem o kadar şanslı değildi.

HELALLEŞTİ
Beton kirişlerin altında kalan ve ağır yaralanan Ahmet Erdem’i göremeyen, fakat sesini duyan Sevdiye öğretmen, 3 saat süresince eşiyle konuşup, ona destek olmaya, birbirlerine moral vermeye çalıştı. Enkazın arasında hava almak için kendisine bir boşluk yaratan Sevdiye Erdem, depremin ardından 3 saat sonra eşinin son sözlerini olan, “Sevdiye öleceğimi biliyorum. Hakkını helal et” sözlerini ve getirdiği tekbiri duydu.

Bunun üzerine eşine, “Sakın öyle bir şey düşünme. İkimiz de kurtulacağız, az kaldı” diyerek destek olmayı sürdüren Sevdiye Öğretmen, ancak defalarca seslendiği Ahmet Erdem’den yanıt alamadı. Hayat arkadaşını kaybettiğini anlayan ve saatler geçmesine rağmen enkaz altında çıkamayan Sevdiye Erdem’e umut ışığı 64 saat sonra doğdu. Arama kurtarma ekiplerinin Emre Apartmanının enkazında çalışma yapmaya başlamasıyla sesini duyuran Sevdiye Öğretmen, ekiplerin yardımıyla şans eseri enkazdan hafif yaralı çıkartılırken, Ahmet Erdem’in ise cesedine ulaşıldı. Sevdiye Öğretmen arama kurtarma ekipleri tarafından hemen hastaneye kaldırılırken, eşinin cenazesi ise ailesi tarafından memleketi Denizli’nin Irlıganlı Beldesi’ne götürüldü. Ahmet Erdem burada düzenlenen cenaze töreninin ardından belde mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

KOCASININ SON SÖZLERİNİ UNUTAMIYOR
Sevdiye Erdem ise hastanede yapılan sağlık kontrollerinin sürmesi nedeniyle eşinin cenazesine katılamazken, daha sonra yakınları tarafından, Balıkesir’in Gönen İlçesi’ne bağlı Buğdaylı Köyü’nde oturan ve geçimlerini çiftçilik yaparak sağlayan annesi Nazmiye ve babası Hidayet Acıhan’ın yanına getirildi. Üç çocuğunun ortancası olan kızları Sevdiye’nin felaketten kurtulmasına sevinen, damatlarının ölümüne ise üzülen Nazmiye ve Hidayet Acıhan çifti, ona bu zor günlerinde destek olmaya çalışıyor. Kendisi gibi şanslı olamayan ve depremde hayatını kaybeden eşi Ahmet Erdem için gözyaşı döken Sevdiye Öğretmeni, Gönen Kaymakamı Bekir Dınkırcı ziyaret ederek, başsağlığı diledi ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Eşinin son sözlerini unutamayan Sevdiye Öğretmenin psikolojisinin iyi olmadığını belirten yakınları, iyileşmesi için çalıştıklarını söylediler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı