REKLAMI GEÇ

FIRTINA VE SAĞANAĞIN FATURASI AĞIR!

FIRTINA VE SAĞANAĞIN FATURASI AĞIR!

Sel, kentte felakete yol açtı. Denizli’ye yağışın başladığı dünden bu yana metre kareye 61,7 kilogram yağış düştü. Çameli’de bir kişi öldü. Onlarca küçük ve büyükbaş hayvan telef olurken, 400 bin alabalık sel sularına kapıldı.

/ DENİZLİHABER / 10 Ekim 2011 Pazartesi, 17:19

Sağanak, Ege ve Akdeniz’deki birçok ilde olduğu gibi Denizli’de de yaşamı felç etti. Meteoroloji yetkilileri, Denizli’de dünden beri metre kareye 61,7 kilogram yağış düştüğünü, yağışın yarın etkisinin azalacağını kaydetti. Felaketler zinciri pazar günü saat 11.00 sıralarında sağanakla başladı.

SIDIKA GÜMÜŞ İŞTE BURADA CAN VERDİ

SAATTE 70 KM’LİK FIRTINA AĞAÇLARI YERİNDEN SÖKTÜ
Yağmur öncesi sabah saatlerinden itibaren rüzgar etkili oldu, zaman zaman fırtınaya dönüştü. Fırtına nedeniyle kent merkezinde çok sayıda ağaç yerinden sökülüp, devrildi. Ağaçların devrilmesi sırasında ölen ya da yaralanan olmadı. Şiddetli fırtına bazı çatılardaki kiremitleri uçurdu. Sağanağın başlamasıyla birlikte saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan fırtına da etkisini kaybetti. Yağmurun artmasıyla birlikte bazı evleri ve iş yerlerini de su bastı. Denizli Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri de pazar mesaisi yaparak su basan yerleri temizleye çalıştı.

ÇAMELİ’DE SIDIKA GÜMÜŞ HAYATINI KAYBETTİ
Yağış, özellikle Çameli, Kale ve Tavas ilçelerinde etkili oldu. Çameli ilçesine bağlı Karabayır köyünde dere yatağı aşırı yağış sonucu taştı. Ahırını, sel sularının doldurduğunu gören Sıdıka Gümüş, 4 ineğini kurtarmak için ahıra girdi. Bu sırada sel ahır tamamen su doldu. 4 çocuk annesi Gümüş, sel sularına kapılıp can verirken, 4 ineği de telef oldu. Köyde bazı evler de sel sularından etkilenerek hasar gördü.

ÇAMELİ’DE KIRMIZI ALARM
Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, İl Jandarma Alay Komutanlığı ve Sivil Savunma İl Müdürlüğü Çameli ve çevresi için ‘kırmızı alarm’a geçerek, çevrede inceleme başlattı. Köy camisinin hoparlöründen de sürekli olarak 17.00-24.00 saatleri arasında şiddetli yağış uyarısında bulundu ve vatandaşlardan önlem almaları istendi.

400 BİN ALABALIK TELEF OLDU
Yine Çameli’nin Kirazlıyayla, Akpınar ve Elmalı köylerinde alabalık yetiştirme çiftlikleri de sel sularından etkilendi. Çiftliklerdeki yaklaşık 400 bin alabalığın sel sularına kapılıp sürüklendikleri ve bir bölümünün de telef olduğu belirtildi.

TAVAS EBECİK KÖYÜ, KALE DEMİRCİLER’DE DE HASAR BÜYÜK
Tavas ilçesinin Ebecik köyünde de Çoban Bayram Albaş’a ait 20 küçükbaş hayvan, dere yatağından taşan sel sularına kapılarak telef oldu. Kale ilçesinde ise şehir merkezindeki bazı evlerin bodrum katlarını su bastı, asfalt yollarda derin çatlaklar oluştuğu gözlendi. Köprübaşı köyünde bir süt ürünleri işletmesi ile akaryakıt istasyonunu su bastı. Demirciler köyünde hidroelektrik santralde hasar meydana geldi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı