REKLAMI GEÇ

Gül’ün Kırgızistan heyetinde bir Denizlili

Gül’ün Kırgızistan heyetinde bir Denizlili

Kırgızstan’da 30 Ekim tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Atambayev’i ziyaret etti. Gül’ün Kırgızistan heyetinde Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de vardı.

/ DENİZLİHABER / 9 Aralık 2011 Cuma, 16:43

Kırgızistan’da 30 Ekim tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Almazbek Atambayev’i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün heyetinde Ak Parti Denizli Vekillerinden Nihat Zeybekci de vardı. Ziyaret sonrası Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte Atambayev’i ziyaret ettiğine dair yazılı bir açıklama yayınlayan Ak Partili vekile göre Kırgızistan’da yaşanan demokrasi sorunu çözümlenmiş görünüyor.

Sıkıntılar aşılmış düşüncesinde
Zeybekci konu hakkında ”Bildiğiniz gibi dost ve kardeş ülke Kırgızistan’da 30 Ekim 2011 tarihinde yapılan seçimler neticesinde Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı’na Sayın Almazbek Atambayev seçilmişlerdir. Adil ve şeffaf bir seçim süreci geçiren Kırgızistan son birkaç yıldır siyasal istikrarı yakalamak için ciddi çabalar sarf etmektedir. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan siyasi çalkantılar neticesinde Kırgız Demokrasisi nihayet rayına oturmuş ve Kırgız halkının demokratik düzene geçiş isteği çok büyük toplumsal travmalar yaşanmadan gerçekleşme olanağı bulmuştur” ifadesinde bulundu.

Arap Baharı için de yorum yaptı
Açıklamasında Arap dünyasında yaşanan gelişmelere de değinen Ak Partili Vekil; ”Öte yandan adına Arap baharı denilen dönüşüm sürecinde, Ortadoğu’da ve Arap dünyasında yaşanan değişim sürecinin ne denli sancılı ve kanlı olduğunu yakinen takip ediyoruz. Bütün dünya ülkelerinin dikkati adeta bu coğrafyaya kilitlenmiş durumdayken dünya kamuoyunun Kırgızistan’da yaşanan demokratik değişime yeterince ilgi göstermemesi hepimizi ciddi şekilde şaşırtmış bulunmaktadır. Sadece Libya’da 50 bin insanın hayatını kaybettiği değişim sürecine karşılık Kırgızistan’da düşük yoğunluklu bir siyasi istikrarsızlık sürecinin ardından demokratik dönüşümün bir şenlik havası içerisinde yaşanan seçimlerle gerçekleştirilmiş olması hepimizi sevindirmiştir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı