REKLAMI GEÇ

Irak’lı muhabire Denizli’den destek

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’ne bağlı el yapımı ayakkabıları ile ünlü Yeşilyuva Beldesi’nin Demokrat Partili Belediye Başkanı Ahmet Bakırtaş, ABD Başkanı Bush’a ayakkabısını fırlatan Bağımsız El Bağdadi Televizyonu’nun Muhabiri El Zeydi’ye, 10 kutu 43 numara beldedeki ustalar tarafından elde üretilen ayakkabılardan göndereceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 17 Aralık 2008 Çarşamba, 01:00

Muhabir El Zeydi’nin ayakkabısını Bush’a fırlatmasını farklı kanallardan defalarca izlediğini ve ülkesinin işgali nedeni ile böyle bir davranış sergileyen gazetecinin hareketinin isabetli olduğunu anlatan Belediye Başkanı Bakırtaş, ABD Başkanı Bush’a fırlatılan ayakkabının, Yeşilyuva’da bulunan ayakkabı üreticileri tarafından imal edilmiş olabileceğini de söyledi. 5 bin 741 nüfuslu beldede nüfusun yüzde 90’ının ayakkabı üreterek geçimini sağladığın anlatan Bakırtaş, “Günde ortalama 1000-1500 ayakkabı ve bot üretimi yapıyoruz. Ürettiğimiz ayakkabıların büyük bölümü de ayakkabıyı üretenler tarafından özellikle kırsal kesimlerde ve yurdun dört bir tarafında pazarlanıyor. Irak’taki o ayakkabı, Yeşilyuva’da üreterek Van’a veya Erzurum’a sattığımız ayakkabılardan biri olabilir. Bush’un dünyaya yaptığı eziyet ve zulmü herkes biliyor. Iraklı gazetecinin yaptığı isabetli olmuş, o ayakkabısını fırlatan gazetecinin çalıştığı televizyon kanalına beldemdeki ayakkabı ustaları tarafından alın teriyle üretilen ayakkabılardan, 10 kutu 43 numara el yapımı ayakkabı göndereceğim. Ona Yeşilyuva ayakkabıları helal olsun. Güle güle giysin” dedi.

Hem üretip hem satıyoruz

Beldede bulunan 7 den 77’ye kadın erkek herkesin ayakkabı üretiminde çalıştığını anlatan Başkan Bakırtaş, “Geçmiş yıllarda, beldemizde üretilen ayakkabılardan haftada İstanbul Laleli Pazarı’na 150 bin çift ayakkabı gönderirdik. 1995 yılından sonra başlayan ekonomik sıkıntılar, deriye yapılan, malzemeye ve işçiliğe gelen aşırı maliyet artışları ayakkabı sektörüne büyük darbe vurdu. Bunun üzerine bir de kalitesiz Çin malı ayakkabıların piyasaya girmesi, geçimini ayakkabı imal edip satarak sağlayan belde insanımızı çok fazla etkiledi. Bizim beldemizde tarım, çiftçilik, hayvancılık veya bir başka iş kolu yok. Onun için biz ayakkabı imal edip satmaya mecburuz. Ürettiği ayakkabıları da imalatçılarımız kendi araçlarının arkasına yükleyerek özellikle kırsal kesimlerde, doğu illerinde toptan veya perakende olarak pazarlarda satarak geçimini sağlıyor. Beldemizde yaşayan kadın erkek, çocuk, genç, yaşlı herkes ayakkabı üretiminin bir yerinde çalışır. Ayakkabı üreticilerinin devlet tarafından desteklenmesini bekliyoruz. Bizim beldemizde ayakkabıcılık tarihin çok eski sayfalarına kadar gider” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı