REKLAMI GEÇ

KAMERA ŞAKASI SANDILAR

KAMERA ŞAKASI SANDILAR

Denizli’de belediyelerin isim benzerliği yüzünden, belediye başkanının makam otomobili olmak üzere 35 araca el konuldu.

/ DENİZLİHABER / 17 Aralık 2010 Cuma, 17:46

Denizli’ye bağlı Kale ilçesinde, haciz şoku yaşandı. Kale Belediyesi’nin, içlerinde belediye başkanının da makam otomobili olan 35 aracına, borç nedeniyle polis el koydu. Yapılan araştırmada, borcun Kahramanmaraş’ın Kale Belediyesi’ne ait olduğu ve bu isim benzerliğinden dolayı, yapılan hata sonucunda, haciz işleminin Denizli’nin Kale Belediyesi’ne yapıldığı anlaşıldı.

Gaziantep 9’ncu İcra Mahkemesi, Kahramanmaraş’ın Kale Belediyesi’nin ödemediği bir borcundan dolayı, tüm araçlarına el konulmasına karar verdi. Denizli’de bir toplantıya katılmak için yola çıkan Denizli’nin Kale İlçesi Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Denizli girişindeki MOBESE kamerası tarafından aracının plakasının belirlenmesi üzerine, iki polis otosu tarafından durduruldu. Polisin, arabanın borcundan dolayı, araca el koymaları gerektiğini söylemesi üzerine yaşadıklarını şaka zanneden Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, makam aracının anahtarını polislere verdi. Polisin gerçekten de aracı kapattığını gören Kale Belediye Başkanı Yarımca, Kale Belediyesi’ndeki görevlilerle irtibata geçerek borçlarının olmadığını kanıtladı. Bunun üzerine yapılan araştırmada, Denizli’nin Kale ilçesi ile Kahramanmaraş’ın Kale Belediyesi’nin birbirine karıştırıldığı ortaya çıktı. Yanlışlığın anlaşılmasıyla birlikte, el konulan tüm araçlar, işlemleri iptal edilerek geri iade edildi.

TAZMİNAT DAVASI AÇIYOR
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Anemon Otel’de bir bankanın toplantısına katılmak için makam aracıyla trafikte seyrederken, iki trafik ekibinin aracı durdurduğunu söyleyerek, “Benim 20 K 1300 plakalı makam otomobilimi, iki trafik ekibi, önümüze geçerek durdurdu. Trafik polislerinden birisi bizim Kale ilçesinde eskiden görev yapan bir arkadaşımız. Bana, ‘Otomobilinizin yakalanma emri var, MOBESE’ye takıldı ve almak zorundayız.’ dedi. Polis arkadaşımız daha önceden bizim orada görev yaptığı için, ben kendisinin espri yaptığını sandım. Ama baktım iş şaka değil, ciddi. Evrakları ve arabayı aldılar. Ben ‘Niye?’ diye sorduğumda, ‘İcradan dolayı’ dediler. Ama bizim belediyenin ne icrası ne borcu var. Ayrıca otomobilin her şeyi de tam, üstelik biz devletin yapacağı işi yapıyoruz. Kale ilçesine 12 derslikli okul yaptırıyoruz. Bizim borcumuz nasıl olur? Bunu anlatmama rağmen bir şey değişmedi. O esnada Emniyet Müdür Yardımcısı Remzi Bey telefonla aradı. ‘Size eşlik etsinler, otomobilinizi Anemon Otel’de yapılacak toplantıda alsınlar’ dedi. Bende ‘Tamam’ dedim. Birden aptallaştım. Benim önümden Beyağaç Belediye Başkanı’nın otomobili geçti, ama bizi durdurdular. Ben MHP’li olduğum için ‘Acaba AKP baskı mı uyguluyor?’ diye aklıma geldi. Ama sonra öğrendik ki isimler karışmış. Bu nedenle, 3 saat süren yazışmanın ardından, Denizli Emniyet Müdürlüğü Garajı’ndan arabamızı aldık. Ama ben rezil olduğumla kaldım. Bizi reklam ettiler. O yüzden bunu yapan polis, kurum, avukat veya işletme için tazminat davası açacağım” diye konuştu.

ARAÇLAR KALE BELEDİYESİ TEKRAR VERİLDİ

Başkan Yarımca, borcun ne kadar olduğunu bilmediğini de ifade ederek, “Benim makam aracım bağlandı. Diğer iş makinesi, otobüs ve belediyenin 34 aracına da trafik kayıt tescil üzerinden el konuldu. Kale Emniyeti bu olayı sistemden görmüyor. İcra Müdürlüğü, Denizli Emniyeti’ne ‘Kale Belediyesi’nin araçlarına haciz konulacak’ demiş. Bu yüzden böyle bir olay yaşandı” dedi.

DAHA ÖNCE DE İLLER BANKASI KARIŞTIRMIŞ
Denizli’nin Kale ilçesinin Belediye Başkanı İsmail Yarımca, son 25 yıllık dönemde ilçede bir konu haricinde, herhangi bir karışıklık meydana gelmediğini söyledi. 2 yıl önce MHP’den belediye başkanı seçilen İsmail Yarımca, “İller Bankası, 1996-1997 yılları arasında, Antalya Kale ilçesine göndereceği parayı, o dönemin parasına göre 10 milyon lira, Denizli’nin Kale ilçesi ve dönemin Belediye Başkanı Durmuş İncedayı’ya gönderdi. Tabii bu gelen parayı da İncedayı harcadı. Ondan sonra 1999 yılında seçilen Belediye Başkanı Abdullah Karaayvaz, bu parayı faiziyle birlikte 2001 yılında ödedi. İlçemizin başka bir karışıkla adı anılmadı” dedi.

MEHMET NAR, “800 TL İÇİN ORTALIK KARIŞMIŞ”
Kahramanmaraş’ta merkeze bağlı Kale Belde Belediyesi’nin AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Nar, olayı öğrenip, Denizli’nin Kale ilçesinin Belediye Başkanı İsmail Yarımca’yı telefonla arayıp, geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyleyerek, “Bizim belediye olarak borcumuz yok. Burası Kahramanmaraş’ın en büyük beldesi. Borcumuz olduğu için çok şaşırdık. Ama gözümüzden kaçan 500 TL ile bin 500 TL’lik borç varsa belki oradan gelmiş olabilir. Çünkü borcumuz olmadığını biliyorum. Gözümüzden kaçan bir şey olmuştur. Muhasebe ile de görüştüm. Olayı duyduk, araştırdık. Ama borcumuz varsa bile bize tebliğ edilmedi. Tebliğ edilmesi gerekirdi. Hadi tebliğ etmediniz, o zaman araçlar yerine niçin hesaplara el koymuyorsunuz? Bizim hesabımızda para var. Ona da şaşırdım. Gaziantep 9. İcra Müdürlüğü ile görüştüm. Önümüze 2010/498 nolu bir dosya çıktı. Bu dosya İŞ-KUR’dan geliyor. Topu topu 800 küsür TL. Biz tazminatla 2-3 işçi çıkartmıştık. Onların da tazminatını 10 gün içinde ödememiz gereken yere, 15 gün içinde ödemişiz. Buna ceza yazmışlar. Bu borcu da bizim yerimize, onlara tebliğ etmişler. Ben de sabahtan bu yana bu konuyla uğraşıyorum. Artık olmuş bir hata, ne yapacaksınız?” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı