REKLAMI GEÇ

Kardeşi için Finlandiya’dan kız kaçırdı

Kardeşi için Finlandiya’dan kız kaçırdı

Ağabeyi, kardeşi için Finlandiya’dan kız kaçırdı. İlginç olayın hikayesi, 7 aylık bir serüven. Finlandiya’nın Başkenti Helsinki’de, 18 yıldır otobüs şoförlüğü yapan Faruk Öztoprak (41), bundan 8 ay önce müşterisi, 31 yaşındaki Anna Katariina Hallikainen ile tanıştı ve Honaz’da oturan kardeşi Ali Öztoprak için Anna’yı kaçırarak Türkiye’ye getirdi.

/ DENİZLİHABER / 6 Nisan 2009 Pazartesi, 00:00

Denizli’de ağabeyi, kardeşi için Finlandiya’dan kız kaçırdı. Finlandiya’nın Helsinki kentinde 18 yıldır otobüs şoförlüğü yapan Faruk Öztoprak (41), bundan 8 ay önce müşterisi 31 yaşındaki Anna Katariina Hallikainen ile tanıştı. Anna ile iyi arkadaş olan Faruk Öztoprak, bir ev gezisi sohbetinde aile albümünü gösterdi.

Aile albümünde, 6 kardeşi olan Faruk Öztoprak’ın en küçük kardeşi olan Ali Öztoprak’ı gören (29) Anna, resmi çok beğendiğini ve tanışmak istediğini söyledi. Geçen sene Faruk Öztoprak ile Türkiye’ye gelen Anna, Honaz ilçesinde oturan Ali Öztoprak ile tanıştı. Anna ve Ali birbirine ilk görüşte aşık oldu. Babasını geçen yıllarda kaydeden Ali, annesi Mürüvvet’in de rızasını alarak evlenmek istedi.

Ancak izni biten Anna ve Ali’nin ağabeyi Finlandiya’ya döndü. Finlandiya’ya döner dönmez, Anna ve Faruk, bu hayırlı işi söylemek üzere, Anna’nın annesi Tuula Agge’nin yanına gelerek müjdeli haberi bildirdi.

Fakat Anna’nın annesi Agge, bu duruma asla izin vermeyeceğini söyleyerek, bu evliliğe karşı çıkıp, “Biz Hristiyan’ız. Müslümanlar’a asla kızı vermem. Ve onun buradan gitmesine izin vermem” diyerek reddetti.

Bunu duyduğunda çok üzülen Faruk Öztoprak, Anna’nın da kardeşini sevdiğini bilerek bir plan yapıp Anna’yı kardeşi için Honaz ilçesine kaçırdı. Ailesinden izinsiz kaçıp, Denizli’nin Honaz ilçesinde oturan aşkı Ali’nin yanına gelen Anna, “Ne olursa olsun seninle evleneceğim. Seni seviyorum” diyerek duygularını ifade etti.

3 gün önce Honaz’a gelen Anna, Ali ile evlilik hazırlığına başladı. İşlemlere başlayıp bir yeminli tercüman tutan Ali ve Anna, nikah tarihini ise 7 Nisan olarak belirledi. Anna ile Ali, Honaz Denizhan Lokantası’nda 7 Nisan günü saat 17.00’de evlenecek.

Evlendikten sonra Müslüman olmak da istediğini söyleyen Anna, “Biz birbirimizi seviyoruz. Benim de rızam vardı ama asıl işi ayarlayan Faruk oldu. Burada evlilik gibi bir sürprizle karşılaşacağımı sanmıyordum. Çok mutluyum. Annem karşı çıkıyor ancak ben hem Ali ile evleneceğim hem de Müslüman olacağım. Evlendikten sonra Finlandiya’ya annemin rızasını almaya gideceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı