REKLAMI GEÇ

KAZANIN ARDINDAKİ DRAM!

KAZANIN ARDINDAKİ DRAM!

Honaz’da sabah saatlerinde meydana gelen 2 kişinin ölümü ve 14 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kaza, arkasında tekstil işçilerinin dramını ortaya çıkarttı. İddiaya göre kaza kurbanı işçilerin bazılarının sigortasız oldukları ve S plakalı olmayan özel bir araçla taşındıkları öne sürüldü.

/ DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2011 Çarşamba, 15:06

Honaz’da sabah saatlerinde bir kamyon ile tekstil işçilerini taşıyan bir servis minibüsünün çarpıştığı kazada 2 kişi ölmüş 14 kişide yaralanmıştı. Haber merkezlerine düşen ve haberlerde ”Servis aracı kaza yaptı: 2 ölü 14 yaralı” olarak kamuoyuna duyurulan trafik kazasının ardından ortaya çıkan asıl gerçek ise tekstil işçilerinin çalışma koşulları oldu.

S PLAKALI ARAÇ DEĞİL İDDİASI
Denizli’de tekstil fabrikalarında çalışan işçilerin güvenli ve deneyimli sürücüler ile taşınması için Denizli Belediyesi servis araçlarına özel bir uygulama getirmişti. S plaka ile çalışan servis araçları sadece çalışanları taşıyor ve sürücüleri belli bir aralıklarla eğitimlerden geçiriliyor. Ama 2 kişinin ölümü 14 kişinin de yaralanmasına neden olan servis aracının S plakalı olmadığı ve özel bir araç olduğu dikkat çekiyor.

“İŞÇİLER SİGORTASIZDI” İDDİASI
Tekstil başkenti olan ilimizde iş yerlerinde yaşanan en büyük sorunlardan biri de kaçak yani sigortasız işçi çalıştırma konusu. Kazada yaralanan ve gece vardiyasında oldukları tahmin edilen işçilerin fabrikanın fason bölümünde çalıştıkları ve sigortasız oldukları iddia ediliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı