REKLAMI GEÇ

Kısakürek’in büstü törenle açıldı

Kısakürek’in büstü törenle açıldı

Şair Necip Fazıl Kısakürek’in ölümünün 26. yılı nedeniyle Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu’na yaptırılan büst törenle açıldı.

/ DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2009 Salı, 17:13

2008–2009 Eğitim-Öğretim Yılı’nda eğitime başlayan Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu’na, isminin verildiği Şair Necip Fazıl Kısakürek’in ölümünün 26. yılı nedeniyle büst yaptırıldı. Büst düzenlenen törenle açıldı. Törene Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okulun yapımında emeği geçen hayırseverler ile vatandaşlar katıldı.

< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu’nun 8 ay gibi kısa bir sürede yapıldığını söyledi.

Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, okulun yapımında emeği olan herkese teşekkür ederek, Şair Necip Fazıl’ın ölümünden önceki yıllarında sohbetlerine katıldığını ve Türk şairlerinin içinde kendisinin önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Vali Yavuz Erkmen ise, büyük şairi rahmetle andıklarını söyleyerek, okulun yapımında katkısı olanlara teşekkür etti. Vali Erkmen, Türk Milleti olarak bizi biz yapan değerlerin bilinmesi ve yaşatılması için toplumda öne çıkmış kişilerin isimlerinin bu tür yerlere verildiğini, gençlerin değerlerimizi çok iyi bilmesi gerektiğini vurguladı. Eğitim-öğretim yılının sonuna yaklaşıldığına dikkat çeken Vali Erkmen, öğrencilere önümüzdeki yıllardaki eğitimlerinde başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Vali Yavuz Erkmen’e katkılarından dolayı plaket verdi. Vali Yavuz Erkmen de emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgesi verdi. Plaket törenin ardından büstün açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı