REKLAMI GEÇ

KURBANA EZİYET GÜNAH

KURBANA EZİYET GÜNAH

Kurban Bayramı nedeniyle yazalı açıklama yapan İl Müftülüğü, kurban kesecek vatandaşları uyararak, “Kurbana eziyet etmeyin” dedi.

/ DENİZLİHABER / 5 Kasım 2011 Cumartesi, 17:15

İl Müftülüğü Kurban Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Vatandaşların kurbanlık kesimi konusunda uyarıldığı açıklamada sorumluluğun yerine getirilmesi sırasında hassasiyet içinde olunması istendi.

Açıklamada şöyle denildi; “Merhameti öğütleyen yüce dinimiz, kurban kesme konusunda da aynı duyarlılıkla hareket etmemizi tavsiye etmiş, kurban edilecek hayvana eziyet yapılmamasını ve çevre sağlığın korunmasını insani ve İslami bir görev olarak bizlere yüklemiştir. Buna göre, kesilecek hayvana eziyet yapılmaması ve çevre sağlığının korunması dini bir görevdir. Kurban atıkları gelişigüzel yerlere bırakılmamalı, temizliğe özen gösterilmeli, bu amaçla hazırlanmış olan mekânlardan ve teknolojik imkânlardan yararlanılmalıdır. Hepimiz bilmeliyiz ki, kurban ibadetinin hikmeti, kesilen kurbanının etini bizlerden daha fazla ihtiyacı olan kimselere ulaştırmakla, sahip olduğumuz nimet ve imkânları onlarla paylaşabilmekle ve neticede aramızdaki kardeşlik bağlarımızı güçlendirmekle gerçekleşir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı