REKLAMI GEÇ

Meydan tartışması sürüyor

Meydan tartışması sürüyor

Hükümet Konağı’nın nereye yapılacağı tartışmaları, tüm hızıyla sürüyor. Son olarak Denizli Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda yeniden alevlenen tartışma, bitecek gibi görünmüyor.

/ DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2009 Salı, 17:40

Yeni Hükümet Konağı’nın nereye ve ne şekilde yapılacağı tartışmaları sürüyor. Bu konuya açıklık getirmek ve bir sonuca ulaşmak amacıyla, ‘Denizli, kent ölçeğinde geleceğini arıyor’ konulu bir sempozyum düzenlenmişti. Ancak, sempozyum bitti, meydan tartışması bitmedi. Hükümet konağının yapımı ile ilgili olarak sempozyumun ardından, bir toplantı daha yapıldı. Denizli Ticaret Odası’nda yapılan toplantıda, Vali Yavuz Erkmen, sempozyum sonuçlarını oylamaya açınca, salonda buz gibi bir hava esti. Vali oylamadan, mimarlar da salonu terk etmekten son anda vazgeçti. Sonuç bildirgesindeki müze, vilayet binası, kız meslek lisesi ve meydan tartışması ilk günkü gibi tazeliğini korudu. Yaklaşık üç saatlik toplantı sonunda, Vali Erkmen, konuşmanın bittiğini, önümüzdeki haftadan itibaren uygulamaya geçileceğini açıkladı.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Erkmen: “Söylenenler tutarsız”

Konuyla ilgili olarak neredeyse kentteki tüm sivil toplum kuruluşlarının katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Polis Evi’nde yapılan toplantıda söylenenler ile Mimarlar Odası’nın düzenlediği sempozyumda söylenenlerin birbirini tutmadığını dile getirdi. Aynı kişilerin, iki farklı toplantıda, iki farklı görüş dile getirdiklerini ifade eden Vali Erkmen, bu duruma bir anlam veremediğini söyledi. Erkmen, açılış konuşmasının ardından toplantıya katılanlara söz verdi.

 

1-2 Mayıs tarihleri arasında Mimarlar Odası tarafından gerçekleştirilen “Denizli Geleceğini Arıyor” başlıklı sempozyumla meydan tartışmasına nokta konması beklenirken, sempozyumun sonuç bildirgesinin oylamaya açılması yeni bir tartışma zemini yarattı. Denizli Ticaret Odası’nda yapılan, çeşitli sivil toplum örgütleri ve oda başkanlarının katıldığı toplantıda, Vali Yavuz Erkmen, sempozyum sonuç bildirgesinin, katılımcıların tamamımın görüşlerini yansıtmadığını söyledi.

 

Erkmen, “Bizim saptamamızla, sonuç bildirgesi farklı, ben sonuç bildirgesinde tüm konuşmacıların görüşlerinin yansıtıldığı kanaatinde değilim” dedi. Sonuç bildirgesini oylamak istediğini de söyleyen Erkmen, mimarların tepkisini çekti. Usul hakkında söz alan Mimarlar Odası Başkanı İbrahim Şenel, sonuç bildirgesinin oylanamayacağını, buradan çıkan görüşlerin bilimsel olduğunu ve uzmanların görüşlerini yansıttığını söyledi. Şenel “Sonuç bildirgesinde farklı görüşler olmaz. Adı üzerinde sonuç bildirgesidir” dedi.

 

Şenel, bundan sonra sözün mimarlara bırakılması gerektiğini de kaydederek, “Mimarlar Odası’na güvenin, en iyisini yapacaktırlar” dedi. Tüm katılımcıların ayrı ayrı söz aldığı toplantı sonunda, Vali Erkmen, üç aydır bu konunun tartışıldığını ancak zamanın kısıtlı olduğunu söyledi. Erkmen, “Bundan sonraki aşama konuşmayı bitirip icraata geçmektir. Önümüzdeki hafta konuyu olgunlaştırmalı ve uygulamaya geçmeliyiz. Projeyi teslim etmek için süremiz daralıyor” uyarısında bulundu. Hükümet konağı için bakanlıktan gelenek ödeneğin geri gitmemesi için, yeni yapılacak konağın projesinin Haziran sonuna kadar bakanlığa teslim edilmesi gerekiyor.

 

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı