REKLAMI GEÇ

MİNİK MESUT’A MÜDÜR SÜRPRİZİ

MİNİK MESUT’A MÜDÜR SÜRPRİZİ

Murat-Nurgül Bilgihan çiftinin 3.çocukları 10 yaşında ve 2. Sınıf öğrencisi olan ve çok nadir görülen epidermolizis bülloza hastalığıyla dünyaya gelen Mesut Bilgehan’ı Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, evindeki sınıfında öğretmeni ile ders işlerken ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2011 Cuma, 18:36

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’a ziyarette Şube Müdürü Hüseyin Başgün, Müftü Ahmet Hulusi İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Karakoç eşlik etti. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz; “il milli eğitim müdürlüğü olarak evde eğitime ihtiyacı olan ve raporları olan öğrencilerimize evde eğitim veriyoruz. İlimizde bu öğretim yılında Mesut gibi 11 öğrencimiz daha var. Mesut’u evinde ziyaret etmek istedim. Her zaman onların yanındayız. Bu yavrularımız bizim kendi evlatlarımız. Çocuklarımızın yarınlarında hangi duruma geleceğini kestirmemiz mümkün değil. Müdürlüğümüzce görevlendirdiğimiz öğretmenimiz Hakan Tüzün tarafından kendisine eğitim verilmektedir. Amacımız çocuklarımızı eğitim öğretim ortamından mahrum bırakmadan hayatlarını devam ettirmektir. Gördüğüm kadarıyla Mesut gayretli bir şekilde derslerini yapmakta. Kendisine başarılar ve Allah’tan şifalar diliyorum. “dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Mesut’a okuması için hikaye kitapları, türkü ve şarkılar içeren cd hediye etti. Ayrıca Mesut’un hoşuna giden yaş pastadan da hediye etti.

Küçük Mesut’un hayatını büyük ölçüde engelleyen hastalığı onda birtakım gelişim geriliklerine sebep olmuş. Dil kısalığı nedeniyle konuşmaya ve ayak parmaklarının olmaması nedeniyle de yürümeye 7 yaşlarında başlamış. Bu hastalık maalesef Mesut’un bir gözünün kaybına ve el parmaklarının da birleşerek büyük ölçüde kullanamamasına sebep olmuş. Vücudunun büyük bir kısmının kapanmayan yaralarla kaplı olması, yaşıtları gibi yürüyüp konuşamaması, güçlükle görebilmesi ve sürekli hastalanması gibi etkenlerden dolayı annesinin bakımına muhtaç ve kayıtlı olduğu Müftü Ahmet Hulusi İlköğretim Okuluna gidemeyecek durumda. Ailenin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurmasıyla Mesut’a evde eğitim vermesi için bir öğretmen görevlendirildi. Eğitim imkanına kavuşan Mesut şimdi okuma yazmayı öğrendi, her çocuk gibi kitaplarına defterlerine kavuştu. Hatta geçen yıl Mesut ilk kez sınıf olarak kullandıkları odayı öğretmeniyle süsleyerek şarkılarla, şiirlerle 23 Nisan’ı bir çocuk coşkusuyla kutladı. Evinde çizgi film seyretmekten başka seçeneği olmayan Mesut şimdi diğer yaşıtları gibi her gün saat 12’den 17’e kadar okulda görebileceği tüm dersleri öğretmeniyle evde uygulayabiliyor. Onlar gibi etkinlikler yapıyor, kitaplar okuyor, şarkılar söylüyor ve eğlenceli vakit geçiriyor. Boş zamanlarında öğretmenin yardımıyla öğrendiği orgda şarkılar çalıp söylüyor, kitap okuyor, bilgisayarını kullanıyor. Evde eğitim Mesut’un sıkıcı geçen hayatını değiştirdi. Artık geleceğe umutla bakan Mesut ve ailesi bu imkanın kendilerine sağlanmış olmasından son derece memnun.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı