REKLAMI GEÇ

NEDEN PAZARTESİ GELİYOR?

NEDEN PAZARTESİ GELİYOR?

Fener Rum Patriği Bartholomeos başkanlığındaki Orotodoks heyetin Hireapolis’te gerçekleştirilevek ayin için 14 Kasım 2011’i seçmesinin önemli bir anlamı var. 14 Kasım, Hristiyan Alemince Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan St. Philippus Bayramı olarak kutlanıyor.

/ DENİZLİHABER / 12 Kasım 2011 Cumartesi, 18:52

Denizli’nin kuzeyinde yer alan Hierapolis (Pamukkale) antik kentindeki kazılarda, geçen Temmuz’da Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan ve 2 bin yıl önce Romalılar tarafından öldürülen St. Philippus’un mezarının bulunduğunun açıklanmasının ardından, Denizli’ye gelme kararı alan Fener Rum Patriği Bartholomeos’un Pazartesi günü kentte olacağını ilk kez Denizlihaber duyurdu.

Patrik Bartholomeos ve beraberindeki heyetin Denizli’deki ayin için Pazartesi gününü seçmesinin önemli bir anlamı var. Hierapolis antik kentindeki ayin, St. Philippus’un mezarı başında yapılacak. Çünkü 14 Kasım, Hristiyan Alemi tarafından St. Philippus(Aziz Filip) Bayramı olarak kutlanıyor.

Pazartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek ayinin ardındanh Ortodokslar, İncil’de adı geçen 7 kiliseden birinin bulunduğu Laodikeia antik kentini de ziyaret edecek. Laodikya ziyareti ise saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı