REKLAMI GEÇ

Öğrenciler İstiklal Marşı ve bayrak törenini protesto etti

Öğrenciler İstiklal Marşı ve bayrak törenini protesto etti

Denizli’deki Akköy Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde, bir grup öğrenci, bayrak ve İstiklal Marşı törenine katılmadı. Öğrencilere verilen, 5 günlük uzaklaştırma cezası ise velilerin ısrarıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Disiplin Kurulu kararıyla kaldırıldı.

/ DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2009 Cuma, 20:03

Denizli’deki Akköy Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakım Bölümü’nde, haftada bir kez derslere giren Medikal Öğretmeni H.B. (36), staj görevlendirmesi beklemesine rağmen, bu görevin verilmemesi üzerine, 11/E sınıfında ağladı. Öğretmenin durumundan etkilenen sınıftaki 13 öğrenci, 24 Nisan günü, sabah İstiklal Marşı ve bayrak törenine katılmadı.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Nöbetçi öğretmenin, öğrencilere törene katılmalarını söylemesine rağmen, öğrenciler, bayrak ve İstiklal Marşı törenine katılmadı. Törene katılmayan öğrenciler, törene katılmamaları nedeniyle, Okul Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

 

Okul Disiplin Kurulu, öğrencilere, 5 gün okuldan uzaklaştırma cezası verdi. Bu olay karşısında şok olan öğrenciler, durumu velilerine anlattı. Öğrenci velileri, ilk önce okula geldi ancak disiplin kurulunu ikna edemeyince, Akköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek durumu anlattı.

 

Velilerin şikayeti üzerine toplanan İlçe Milli Eğitim Disiplin Kurulu, okulun aldığı kararı bozarak, ‘öğretmenin durumundan etkilenen öğrencilerin kabahati olmadığı’ gerekçesiyle cezayı kaldırdı. Bu olayı duyan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, telefonla Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’u arayarak, bu durum karşısında soruşturma açılmasını istedi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Öğretmenlerin sınıfa ağlayarak girdiğini görünce çocuklar duygusal davranmış. Öğretmenleri ne kadar git dese de İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’na katılmayı reddedip protesto etmişler. Bayrak ve milli değerlerimizi hiçbir şey gözetmeden koruruz. Daha doğrusu bu duruma garez olacak kişilerin karşısısındayız. Affetmeyiz. Bu konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı. Okul Disiplin Kurulu ceza vermiş, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise cezayı iptal etmiş. Vali Bey beni aradı ve bu olayın başına bizzat müfettiş koyduk. Şu anda soruşturma devam ediyor” dedi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı