REKLAMI GEÇ

PAÜ YDYO’nun temeli atıldı

PAÜ YDYO’nun temeli atıldı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu’nun temeli, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Vali Yavuz Erkmen ve protokol üyelerinin katılımı ile atıldı.

/ DENİZLİHABER / 1 Aralık 2009 Salı, 17:36

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) 3 milyon 500 bin TL’ye mal olacak. Yüksekokul, 5 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Yüksekokulun 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı’na yetiştirilmesi planlanıyor.

Temel atma törenine Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Mehmet Salih Erdoğan, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve davetliler katıldı.

Törende konuşan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, amaçlarının uzun dönemde burada yabancı öğrencilerin de okuyacağı bir kampus yaratmak olduğunu söyleyerek, “Temelini atacağımız okulun adı yüksekokul, ancak fakültelerde okuyan ve yabancı dil öğrenmek için hazırlığa giden öğrencilerin okuyacağı bir bina olacak. Üniversitenin kritik bir binası olacak. Burada okuyan öğrenciler, hem hazırlık sınıfı okuyacak hem de üniversite ile ilk kez burada tanışacaklar. Burada her yıl, yeni bir yabancı dil öğretimine başlatma vizyonumuzun bir parçası. Burada İngilizceden sonra Fransızca, Almanca, İspanyolca, Çince, Japonca, Güney Korece, Arapça dilleri teker teker devreye girecek ve seçmeli ders olarak okutulacak” dedi. Ardıç, hedeflerinin, ileriki dönemlerde, yurtdışındaki üniversitelerle ikili ilişkileri geliştirip, yurtdışına öğrenci göndermek ve yurtdışından öğrencilerin PAÜ’de öğrenim görmelerini sağlamak olduğunu söyledi. 2011 yılında Güney Kore’den ilk yabancı öğrencilerin gelmeye başlayacağını belirten Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç. 10 yıl sonra üniversite nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unun yabancı öğrencilerden oluşmasını beklediklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, yüksekokulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “İnşallah burası ilimin konuşulduğu, Pamukkale Üniversitemize güzelliklerin katıldığı, bilim çalışmalarının yapıldığı eğitim yuvası olur” dedi.

Vali Yavuz Erkmen, temeli atılacak yüksekokul ile üniversitenin fiziki olarak biraz daha rahatlayacağını söyleyerek, “Bu üniversitemizin büyümesi ve gelişmesi anlamında çok önemli bir adım. 31 bini bulan öğrenci sayısı küçümsenmeyecek bir rakam. Gün geçtikçe bu sayının artacağını tahmin ediyoruz. Önemli olan burada yetişen çocuklarımızın ülkemizin geleceğinde söz sahibi olan gençler olarak yetişmesi. Üniversitemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Vali Yavuz Erkmen ayrıca, arife günü Çardak Havaalanının serbest statüye geçmesi konusunun sonuçlandığını ve Çardak Havaalanı’na yabancı uçakların da inebileceğini ve charter seferlerinin de düzenlenebileceğini ifade ederek, “Denizli’nin önümüzdeki dönemde turizm, sanayi ve ekonomide önünün açıldığının çok güzel bir müjdesi. Bu nedenle Ulaştırma Bakanımıza, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne, Devlet Havaalanları Genel Müdürlüğü ve Genelkurmay Başkanlığı’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da, Denizli’nin markalaşmasında PAÜ’nün önemli bir rol oynadığını söyleyerek “Mal, hizmet, sermaye ve bilginin sınırsız dolaştığı bir dünyada, dil bilmeyen insanların sürecin içinde yer alması, aktif rol oynaması artık mümkün görünmüyor. Onun için insanların bir, iki, üç dille kendilerini daha zenginleştirmiş güçlü figürler olarak, iş dünyasının akademik hayatın içinde yer alması kaçınılmaz. Üniversitelerimizin yeni yetişen gençlerimizi bu anlamda daha güçlü bireyler olarak yetişebilmeleri için bir ve birden fazla dili öğrenme ve kullanabilme konusunda desteklemek adına Yabancı Diller Yüksekokulu ve bunun bünyesinde yer alacak yabancı dil öğreten birimlerle desteklemeleri son derece sevindirici. Pamukkale Üniversitesi çok genç bir üniversite olmasına rağmen çok hızla mesafe kat etmiş Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında girmeyi başarmış bir üniversitedir. Üniversiteye yapılan yatırım, Denizli’nin markalaşmasına yapılan bir yatırımdır” dedi.

Konuşmaların ardından PAÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nun temeli Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından atıldı.

Törenin ardından Bakan Kavaf ve Vali Erkmen ile diğer protokol üyeleri, yapımı devam eden Teknopark’da incelemelerde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı