REKLAMI GEÇ

Şehit kardeşi, acısını satırlara döktü

Şehit kardeşi, acısını satırlara döktü

Bu öyle bir acı ki, dayanılması zor mu zor. Tıpkı 1 hafta önce ağabeyi Jandarma Uzman çavuş Burhan Acar’ı şehit veren Mehmet Acar’ın yaşadıkları gibi. Lise öğrencisi Acar, ağabeyine sosyal medyadan öyle bir seslendi ki, kullandığı ifadeler okuyanların yüreklerini burktu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2016 Cumartesi, 18:23

Şehit haberleri anne, baba, kardeş, eş, sözlü, akraba; hepsinde derin yaralar açıyor. Kalabalıklar dağılıyor, ziyaretçiler seyrekleşiyor ve onlar, şehit aileleri göz pınarlarından süzülen yaşlar, boğaza düğümlenen kelimeler, geçmişe dair anılarla baş başa kalıyor.

denizli-ozkan-bilgic-esi-ayse-bilgic-anons

Alışmanın zorluğuna katlanmaya çalışırken satırlara dökülüyor düşünceler. Bu yılın şubat ayında Hatay’da şehit düşen Mustafa Uygun’un sözlüsü Burcu Yolcu’nun, nikahlandığı Özkan Bilgiç’in şehit düşmesiyle evlilik hayalleri yok olan Ayşe Bilgiç’in yaptığı gibi, 1 hafta önce şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Burhan Acar’ın kardeşi Mehmet Acar da satırlara aktardı yaşadıklarını.

denizli-mustafa-uygun-sozlusu-burcu-yolcu-anons

“NEREDESİN BE ABİ?”
Mehmet Acar’ın ağabeyine seslendiği satırlar, “Bana neşemi geri versinler. Neredesin be abi? Haydi gel artık yeter” diye başlıyor, “Annem duymadan yatağı hazırlamasına, çayına geceleri sessizce pes oynarız” diye devam ediyor.

“DERS VERMENİ ÖZLEDİM”
“Ders vermeni özledim. Beni sabah suyla uyandırmanı özledim. Seninle halı saha maçı yapmayı özledim” sözleriyle özlemine dile getiren Liseli Mehmet Acar, devamında “Daha düğününde Tavas zeybeği oynayacaktık be abim. Yılbaşında gelecektin. Hani sen hep sözünü tutardın? Hani ben üniversiteyi kazanınca yanıma gelecektin? Hani mahallede oturacaktık sahura kadar? Bu yaz beni tatile götürecektin. Eh be abi, yakıştı mı sana bu ayrılık? Ama olsun sen şimdi amcamın yanındasındır. Gelin rüyalarıma beraber. Herkesin önünde söz veriyorum: O üniversite kazanılacak. Sen mezuniyetime gelmesen de ben cübbemle yanına geleceğim abim” ifadelerine yer verdi.

denizli-burhan-acar-kardesi-mehmet-acar-sehit-abisine-boyle-seslendi-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı