REKLAMI GEÇ

Üzüm çekirdeği unundan ekmek

Üzüm çekirdeği unundan ekmek

Üzüm çekirdeği tozundan bu güne kadar şekerleme, macun, kahve, lokum yaptıran Öktaş Ticaret’in sahibi Mehmet Ökti’nin girişimleri ile Burcu Ekmek ve Unlu Mamuller Fabrikası tarafından üzüm çekirdeği unundan ekmek, simit ve kuru pasta yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 15 Aralık 2008 Pazartesi, 01:00

Üzüm çekirdeği unundan yapılan ekmeğin raf ömrünün normal ekmeğe göre 3 kat fazla olduğu belirlendi. Üzüm çekirdeğinin sağlık deposu olduğunu, insan vücudu için faydalı birçok besin öğesini barındırdığını anlatan Mehmet Ökti, “Üzüm çekirdeği insan vücudu için çok faydalı, Pamukkale Üniversitesi’nin yaptığı çalışmalarla bu bir kez daha kanıtlandı. Üzüm çekirdeği üzerinde AR-GE çalışmalarım devam ediyor. Önümüzdeki aylarda da üzüm çekirdeği ununu kuruyemiş sanayisinde, leblebi, fındık ve fıstığın dış yüzeyinin kaplanmasında kullanacağız. İncirin üzerinin, üzüm çekirdeği unu ile kaplanması için de çalışmalarımız sürüyor. İncir, mide ve bağırsak sisteminin gelişmesi ve korunması için önemli bir meyve. Üzüm çekirdeğinin tozu da vücuttaki antioksidanların atılmasında, kanın incelmesinde, mide ve bağırsaktaki yaraların iyileşmesinde etkili oluyor. İncirle üzüm çekirdeği tozunu birleştirebilirsek mükemmel bir sonuç ortaya çıkacak. Üniversitemizin gıda bölümü ile sürekli irtibat halindeyiz ” dedi.    

‘Yeniliklere açığız’

Yeniliklere ve yeni ürüne açık olduklarını anlatan Burcu Ekmek Fabrikası Sahibi Mustafa Kılıç, “Üzüm çekirdeği unundan yapılan unlu mamullerimizi müşterilerimiz çok sevdi. Biraz daha tanıtıma ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. İnsanlarımız, üzüm çekirdeği unundan yapılan ekmeğe, simide ve kuru pastaya alıştıkça yeni ürünler yapmaya devam edeceğiz. Üzüm çekirdeğinin sağlık deposu olduğunu herkes çok iyi biliyor. Üzüm çekirdeğinden yapılan ürünlerin geleceğinin parlak olduğunu, müşteriler tarafından en fazla istenilen ürünler olacağından eminim. Üzüm çekirdeği unundan yaptığımız ekmeğin raf ömrü normal ekmeğe göre 3 kat daha uzun. Normal ekmek 2 gün rafta kalırken, üzüm çekirdeği unundan yapılan ekmek en az 6 gün rafta kalabiliyor. Tadı ve kokusu da diğer ekmeğe göre daha güzel” dedi.

İnsan sağlığına faydalı

Üzüm çekirdeğinin içinde bulunan maddelerin insan vücudundaki antioksidanların atılmasını sağladığını, kalbe, kan dolaşımına ve mide bağırsak sorunlarına iyi geldiğini anlatan Ziraat Mühendisi Sevgi Kul’da, “Üzüm çekirdeği ununu ekmek, simit ve kuru pastanın ununa yüzde 10 oranında katkı maddesi olarak koyuyoruz. İçindeki besin öğeleri nedeni ile üzüm çekirdeği, insan vücudu için çok önemli. Müşterilerimizde bunu çok iyi biliyor. Satışlarımız her geçen gün artıyor. İnsan vücudundaki bağışıklık sistemini de geliştiren üzüm çekirdeği unundan yapılan bir simit yenilirse, gün boyunca vücut hastalıklara karşı daha dirençli olur, hazım kolaylaşır ve yoğun enerji alımı nedeni ile gün boyunca insanın kendini zinde hissetmesine yardımcı olur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı