REKLAMI GEÇ

“Yenilenebilir enerji kullanımı yüzde 7”

“Yenilenebilir enerji kullanımı yüzde 7”

Prof. Dr. Tahir Çağın, “Şu an yenilenebilir enerji kullanımı yüzde 7 civarındadır. Bu oranın yüzde 10’luk bir dilime sahip olan nükleer enerji kullanımının da altında kaldığını unutmamalıyız” dedi.

/ DENİZLİHABER / 7 Ocak 2010 Perşembe, 17:35

Teksas A&M Üniversitesi’nde enerji kazanım sistemleri ve nano malzemeler üzerine çalışmalarda bulunan Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Tahir Çağın, yaptığı çalışmalarda elde ettiği sonuçları ve yenilenebilir enerji kaynakları alanındaki birikimlerini paylaşmak üzere Pamukkale Üniversitesi’ne konuk oldu.

Konuşmasının başlarında, insanoğlunun enerji ile ilk çağlardan beri ilişkili olduğuna değinen Çağın, üretim yapabilmek için enerji ihtiyacının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Tarih boyunca en önemli enerji kaynaklarının, karbon bazlı yakıtlar olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Tahir Çağın, çağımızda enerji konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşandığını söyledi. Enerji kaynaklarında bugün gelinen durumu değerlendiren Prof. Dr. Çağın, artık kaynakların tükenme noktasına geldiğine dikkat çekerek, ister gelişmiş isterse gelişmekte olan ülkeler olsun, bütün ülkelerin yenilenebilir enerji kaynakları konusuna eğilmesi gerektiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Çağın, “İlelebet mutlu, ferah yaşamak için ve bizden sonraki nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için insanoğlu sorumluluk almalı. Şu an yenilenebilir enerji kullanımı yüzde 7 civarındadır. Bu oranın yüzde 10’luk bir dilime sahip olan nükleer enerji kullanımının da altında kaldığını unutmamalıyız” dedi.

Amerika’da yaptığı çalışmalarda ekibiyle, hidrojeni sıkıştırarak yakıt olarak kullanabilmeyi hedeflediklerini söyleyen Türk Bilim İnsanı Çağın, Pamukkale Üniversitesi’nden de bazı öğretim üyelerinin, nano teknoloji projesinin bazı bölümlerinde yer aldığını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı