REKLAMI GEÇ

Yılana, sucuklu tost mu vereyim?

Yılana, sucuklu tost mu vereyim?

Piton yılanını canlı hamster ve tavşanla besleyen pet shop sahibi Gökhan Candoğan, hayvanseverlerin yoğun tepkisiyle karşılaşmıştı. Yılanın, doğası gereği canlı hayvanla beslenmesi gerektiğini söyleyen Candoğan, “Ne yapayım, sucuklu tost yaptırıp yılanı onunla mı besleyeyim?” dedi.

/ DENİZLİHABER / 11 Temmuz 2008 Cuma, 00:00

Elit Akvaryum tarafından 1,5 yıl önce Afrika ülkelerinden Gana’dan özel izinlerle getirilen ve müşteri bekleyen 2 metre uzunluğundaki, 5 kilogram ağırlığındaki piton yılanının satılmayan hamster ve tavşanlarla beslendiği haberinin gazetede yayımlanmasından sonra, hayvanseverler olaya tepki gösterdi. Hayvanseverlerden, tepki telefonları ve mailleri aldığını anlatan Elit Akvaryum Pet Shop Sahibi Gökhan Candoğan, “Gazetede canlı kafes hayvanları ile piton yılanını beslediğim ile ilgili haberler çıkınca, hayvanseverler beni aradı. ‘Canlı hayvanla yılan mı beslenir’ diye tepki gösterenler oldu. Bu hayvan böyle yaratılmış, avını önce yakalıyor, boğuyor, sonra yiyor. Piton, canlı hayvandan başka bir şey yemiyor. Ne yapayım, yılanı aç mı bırakayım, yoksa sucuklu tost yaptırıp onunla mı besleyeyim?” dedi.

Yılanı beslemek için satılmayan, kafeslerde büyüyen hayvanları kullandığını anlatan Candoğan, “Bu yılan yaratılışı gereği sürekli canlı hayvan yiyor. Ölen hayvanları kesinlikle yemiyor. Hayvanseverler hamsterleri, tavşanları düşünerek beni arıyor ama yılanı düşünen yok. Yılan da bir hayvan. Özel izinlerle getirttik, alan olmadı. 1,5 yıldır yılana kendim bakıyorum. Her gün işyerine müşteriler gelip gidiyor. Bugüne kadar bu yılan hiç kimseye zarar vermedi. İnsanlar için çok zararlı çok tehlikeli bir yılan türü olsa, zaten şovlarda kullanılmaz, insanlar bu hayvanı omuzlarına alıp resim çektirmez. Bu yılana bakmaya devam edeceğim. Mecburen de canlı hayvanlarla besleyeceğim. Hiç kimsenin bana kızmaya hakkı yok. Ben hayvanları herkesten daha çok severim, insanlar hayvanları sevsin, onları alsın, evlerinde baksın onlarla ilgilensin diye Ege’nin en büyük mağazasını açtım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı