REKLAMI GEÇ

CHP’nin 2 sürprizi Kantürk ve Divarcı

CHP’nin 2 sürprizi Kantürk ve Divarcı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Pazar günü yaptığı ön seçimlerde parti içinde sürpriz olarak karşılanan sonuçlar da çıktı. Bunlardan hiç kuşkusuz en önemlisi Ali Asker Kantürk ve Ahmet Divarcı’nın sıralamadaki yerleriydi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mart 2015 Pazartesi, 13:20

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ön seçimle belirlenen 7 kişilik listesinin içinde aslında öngörülere ters köşe yapan isimler de bulunuyor.

Bunlardan en dikkat çeken iki isim Ali Asker Kantürk ve Ahmet Divarcı oldu. Keza Ali Asker Kantürk 2011 Genel Seçimleri için girdiği ön seçim yarışını 17. sırada tamamlayabilmişti. Kantürk 2015 ön seçiminde tekrar yarışa katıldı ve çok önemli rakiplerini geride bırakarak 8. sırada yer aldı

KİMLERİ GERİDE BIRAKTI
23 aday adayının yarıştığı CHP ön seçiminde Kantürk, birçok önemli ismi geride bıraktı. Bu isimlerin arasında uzun yıllardır partide aktif görev alan Yıldırım Aycan ve Selahattin Koçdemir gibi isimler de bulunuyor. Kantürk’ün bu ön seçimde aldığı sonuç belki kendisine milletvekilliğini getiremeyecek ama bir sonraki genel seçimlerde partinin en güçlü isimleri arasında yer alabileceği sinyalini vermesi açısından önemli.

NASIL BAŞARDI?
Kantürk, CHP’li üyelerin bir başarı olarak gördüğü ön seçim sonuçlarını Denizlihaber.com’a değerlendirdi. Gençlik kolları üyesi olarak başladığı CHP’deki siyaset maratonunda her zaman partiyi baz aldığının altını çizerken, 2011 ön seçiminden önemli dersler çıkardığını vurguladı. Bu nedenle 2015 için ulaşabildiği tüm üyeleri tek tek dolaşarak, onlardan destek istediğini aktaran Kantürk, kent merkezinde 35 mahalleyi turladığını, seçim süreci boyunca ilçe ve köylere ise birden fazla gittiğini dile getirdi.

DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ
“Kahve toplantısı yapmadım. Ev ev dolaştım, el sıktım, tanıştım. Öyle destek istedim” diyen Kantürk, “Biliyorum ki ulaşabildiğim üyelerimizden yüzde 70’i bana destek verdi. Biz ekip olarak çalıştığımıza inanıyoruz. Demek ki daha üst sıralara tırmanmak için daha çok çalışmak gerekiyor. Bir sonraki seçimlerde daha sık çalışacağız” dedi. Kantürk, 2011’den bu yana partinin bir çok çalışmasına da gönüllü olarak katıldı. Yerel seçimlerde ilçe belediye başkan adaylarıyla seçim çalışmaları da yapan Kantürk, parti içinde herkesle uyumlu ve barışık kişiliğiyle tanınıyor.

DİVARCI DESTEK BULDU
Partinin emektar isimlerinden Ahmet Divarcı, ön seçimdeki başarısıyla üyelerin en çok konuştuğu isimlerin arasında. CHP’nin Denizli’deki en önemli yüzlerinden biri olan Divarcı, ilk kez milletvekili adaylığı yarışına katıldı. Geçtiğimiz yerel seçimlerde Belediye Başkan aday adayı da olan Divarcı, 2015 ön seçiminde önemli isimleri geride bırakarak 5. sıraya oturdu. Divarcı özellikle siyaseti akademik açıdan değerlendiren, ürettiği projeler ve lokal tespitlerle çözüm odaklı çalışan bir politik yapıya sahip. Divarcı’nın bu nedenle üyelerin önemli ölçüde desteğini aldığı söyleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı