REKLAMI GEÇ

ACIPAYAM’A TORKU MODELİ

ACIPAYAM’A TORKU MODELİ

Acıpayam Ziraat Odası, ilçede pancar fabrikası kurulması için girişim başlattı. Oda Başkanı Ercan Yıldırım, çevre illerdeki fabrikaların zarar ettiğini, ülkede kar eden fabrikaların incelenerek Acıpayam’a modellemek istediklerini söyledi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2014 Perşembe, 09:42

Tarım ürünleri konusunda her geçen gün yeni atılımlara imza atan Acıpayam, bu kez de dev bir yatırım için harekete geçti. Acıpayam Ziraat Odası öncülüğünde,ilçede pancar fabrikası kurulması için girişim başlatıldı. Başkanı Hulusi Şevkan’dan da destek alındı.

ÜRETİM 8 KAT ARTTI
Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım’ın öncülük ettiği bu girişimilçede heyecan yarattı. Son 10 yılda ilçedeki pancar üretiminin 8 bin tondan 58 bin tona çıktığını işaret eden Ercan, sulanabilir alanların her geçen gün genişlemesiyle bu rakamın daha da artabileceğini söyledi.

ÇEVRE FABRİKALAR ZARARDA
Şu anda Acıpayam’da üretilen pancarların en yakında bulunan Burdur Şeker Fabrikasına gönderildiğini anımsatanErcan, “Biz, Acıpayam’da devlet eliyle kurulan Burdur fabrikasından farklı olarak,son teknoloji ile bir tesis kurulmasını istiyoruz. Burdur’daki fabrikanın zaten her yıl zarar ettiğini biliyoruz. Acıpayam’a kurulacak modern bir fabrikadabölgedeki pancarın işlenmesi ve ekonomiye ‘zararsız’ şekilde kazandırılması son derece önemlidir” dedi.

HAZIRLIKLAR YAPILIYOR
Acıpayam Ziraat Odası olarak fabrikayı işletmeye talip olduklarını ve ülkedeki değişik modelleri incelediklerini ifade eden Ercan, “Birçok model inceledik ve fabrikanın nasıl olması gerektiği konusunda fikirler edindik. Ardından uzmanlarımızla birlikte bir fizibilite çalışması yaptık. Bu dosyayı da başkanımız Sayın Hulusi Şevkan’a ilettik. Bu yatırımın Acıpayam ve çevresine çok şey katacağına inanıyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN’DAN DESTEK
Ziraat Odası öncülüğünde Acıpayam ve Serinhisar’daki muhtarlarla Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ın buluşturulduğu toplantıda da konu gündeme geldi. Çalışmayı desteklediğini açıklayan Şevkan, “Acıpayam da bir şeker fabrikası kurulması için mücadelemiz devam edecektir” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı