REKLAMI GEÇ

Acıpayamlı 75 mucit öğrenciden 30 proje

Acıpayamlı 75 mucit öğrenciden 30 proje

Acıpayam Atatürk Ortaokulu öğrencileri, öğretmenlerinin de desteğiyle hazırladıkları projeleri TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda sergiliyor. Fuarda en çok dikkati çeken ise güneş enerjisiyle çalışan araç oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2016 Perşembe, 17:00

Acıpayam Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı projelerin görücüye çıktığı TÜBİTAK Bilim Fuarı, Acıpayam Kaymakamı Karahan Daştan, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, Atatürk Ortaokulu Müdürü Ufuk Erkan, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törenle açıldı.

denizli-acipayam-bilim-fuari-2

Atatürk Ortaokulu Müdürü Ufuk Erkan, açılış törenindeki konuşmasında, ‘her fikir değerlidir’ ilkesi ile yola çıktıklarını, 75 öğrenci ile 30 proje hazırladıklarını, bu projelerden 3 tanesinin Ankara TÜBİTAK Fuarı’nda sergileneceğini söyledi.

ANKARA’DA SERGİLENECEK PROJELER
Öğrenciler Utku Şevkan ve Kaan Mert San’ın danışman öğretmen Ahmet Doğu ile birlikte hazırladığı “Güneş Enerjisi İle Çalışan Araba”, Beril Özten, Miray Bağlan ve Fatma Umay Alper’in danışman öğretmen Emin Demirci ile birlikte hazırladığı “Tesla Bobini”, Hasan Gürsoy ve Ramazan Akoy’un danışman öğretmen Ümit Aycan ile birlikte hazırladığı “Kalem Ucundan Lamba” isimli projeler, Ankara’daki TÜBİTAK Fuarı’nda görücüye çıkacak.

denizli-acipayam-bilim-fuari-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı