REKLAMI GEÇ

Acıpayam’da nefes nefese seçim yarışı

Acıpayam’da nefes nefese seçim yarışı

Denizlihaber.com, “YEREL SEÇİM-2014” anketini merkezdeki yeni ilçeler Pamukkale ve Merkezefendi’den sonra Acıpayam’da sürdürdü. Anket sonuçları, AK Parti ile CHP arasında nefes nefese bir seçim yarışı geçeceğine işaret ediyor.

/ DENİZLİHABER / 2 Aralık 2013 Pazartesi, 14:04

EfG Tanıtım&Araştırma Şirketi, yerel seçime dört ay kala Denizlili seçmenlerin nabzını DENİZLİHABER için tutmaya devam ediyor. Ekim ayının ikinci yarısında yapılan çalışma 618 denek ile yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirildi. Görüşmeler genellikle deneklerin ev ve işyerlerinde yapıldı.

2012 yılı verilerine göre 13 bin 746’sı ilçe merkezinde olmak üzere toplam 56 bin 330 nüfusa, 2011 genel seçimine göre 42 bin 841 seçmene sahip Acıpayam, büyükşehir belediye başkanlığı yarışına da etki edecek ilçelerden birisi konumunda.

AK PARTİ-CHP KAPIŞMASI
Acıpayam, önümüzdeki yerel seçimde iktidar ile ana muhalefet partilerinin zorlu seçim sınavı vereceği ilçelerden. Bir önceki seçimde seçimin galibi olan, ancak Hulusi Şevkan’ın AK Parti’ye geçmesiyle yerel iktidarı kaybeden CHP, 2014’te İlhan Özcan ile kazanan olmak istiyor.

AK Parti ise henüz başkan adayı açıklanmadı. İktidarın aday adayları Davut Oymak, Yüksel Sürücüoğlu, Fahri Urhan ve mevcut başkan Hulusi Şevkan.

MERKEZDE CHP
Acıpayam anketi, CHP’nin ilçe merkezindeki gücünü koruduğunu gösteriyor. Buna karşın AK Parti kırsal alanda öne çıkıyor. Bu da iktidar partisini az farkla da olsa birinci parti konumuna taşıyor. Henüz adayını açıklamayan MHP, Acıpayam’da üçüncü parti durumunda.

acipayam-anket-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı