REKLAMI GEÇ

RANT ELDE ETMEK

Hatırlarsanız eğer; AKP iktidara geldikten sonra, televizyondaki tartışmalarımız, olaylara bakış açımız bile değişmeye başladı. AKP’liler bir başka siyasi parti temsilcisi veya sivil toplum örgütü üyesi ile birlikte ekranlara çıkarak sorunları veya gelişmeleri tartışmak yerine; tek başına çıkarak anlatmayı tercih ediyorlar. Böylece hem konu bölünmüyor, hem de kendi probogandalarını mükemmel bir şekilde yapıyorlar. Halkımız da bal gibi yutuyor. Ve, ertesi günü karşıt görüş bir kişi…

/ DENİZLİHABER / 22 Haziran 2010 Salı, 11:41

Hatırlarsanız eğer; AKP iktidara geldikten sonra, televizyondaki tartışmalarımız, olaylara bakış açımız bile değişmeye başladı.
AKP’liler bir başka siyasi parti temsilcisi veya sivil toplum örgütü üyesi ile birlikte ekranlara çıkarak sorunları veya gelişmeleri tartışmak yerine; tek başına çıkarak anlatmayı tercih ediyorlar. Böylece hem konu bölünmüyor, hem de kendi probogandalarını mükemmel bir şekilde yapıyorlar. Halkımız da bal gibi yutuyor.
Ve, ertesi günü karşıt görüş bir kişi düşüncelerini aktarmaya, konuşan AKP’liyi eleştirmeye başladı mı da, “Rant elde etmekle” suçlanıyor.

Yani, bir nevi AKP’iler konuşacak, bizlerse susacağız..
Onların anlattıkları yalan yanlış bile olsa, bilgilendirme, bizim yaptığımız ise; AKP’lilerin anlattıklarını saptırdığımız için rant elde etmek oluyor.
Böylece, AKP ile siyasi litaratürümüze yeni anlamlar girdi. AKP’li birisinin karikatürlere konu olması başta olmak üzere; Küçük olayların bile büyütülerek hemen mahkemelere taşınması, halka yanlış bilgi verseler de, bunu siz düzeltseniz “siyasi rant elde etme” ile suçlanmak gibi..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da son zamanlarda terör olaylarının artması üzerine kendilerini eleştirenleri Rant elde etme ile suçlamaya başladı. Ona göre, CHP olayları provoke ediyor, MHP ise şehitlerimizin üzerinden siyasi rant elde ediyor.

Son zamanlarda Denizli’nin yağmurla yaşadıklarını hepimiz gördük.
İnsanlar gözleri faltaşı gibi açılmış bir şekilde ekranlarda, alt geçitlerde bot gibi yüzen araçları gördü. Can derdine düşen insanları gördü. Gözlerine inanamadı. Altyapının yüzde 90’ı bitmiş bir ili sel götürüyordu.

Ve O ilin Belediye Başkanı sorumluluğu almasına rağmen, kendisine uyarıda bulunan siyasi partilerin temsilcilerini bu olaydan rant elde etmekle suçladı.
Yine, yağmurun yağdığı gün köprülü kavşaklarda kurtarma çalışmaları yapılırken, bazılarının (Yaşanan felakete sevindiler) kabilinden olay mahallinde insanlara ölüm olaylarının olduğunu fısıldayarak, provoke ettiğini, üstelik bu insanların içkili olduğunu da söylediler.
Ben bunları, AKP’lilerin de çok iyi bildiği gibi; sorumluluktan kaçış olarak yorumluyor, kendi hatalarını başkalarına yükleme maharetlerinin gelişmiş olduğuna hükmediyorum. Hani bir söz vardır; “yavuz hırsız, ev sahibini bastırır” diye.. işte rant elde etme suçlamasını ben böyle değerlendiriyorum.

Sen insanların görüşlerine değer vermezsen; belediye meclis üyelerinin karşıt görüşlerini dikkate almazsan, yapılan yanlışlar da günü geldiğinde böyle ortaya çıkarsa; elbette zamanında uyaran insanlar seslerini yükseltecektir. Bunun neresi Rant ?
Bana göre bu rant değil, AKP’lilerin tahammülsüzlüğü..

“Sorumluluğu alıyorum” demek, olayların çözüldüğü anlamına gelmiyor.
Teoman Sancar’ın dediği gibi, neyin sorumluluğu alındı? Ve yapılan yanlışların faturasını neden bizler ödüyoruz?

Fatih Köprülü Kavşağı’na sular dağlardan gelmiş..
Yapılan altyapı çalışmalarında, henüz bağlantılar yapılmamış..
İyi de; biz bunca zahmeti neden çekiyoruz?
Alt yapısı yüzde 90 oranlarında bitmiş bir ilin kanalizasyon ve sel tahliye kanalları, nasıl olur da bağlanmaz?
Benim bildiğim ve aklın, mantığın kabul ettiği; sistemli, projeli çalışmalarda sistem bağlantılı olarak yapılır. Bu çalışmalar yapılırken de, olası bir doğal afete karşı hazırlık yapılır.

Örnekleri, yanlışları çoğaltmak mümkün. Ama bütün insanların bildiği bu olayları buraya yazarak yer işgal ettirmek istemiyorum. Ama eleştirileri “rant” olarak değerlendirmeye katılmıyorum.

AKP’lilerin dediği gibi; “Demokrasilerde insanların fikirlerini söyleme özgürlüğü vardır. İnsanların demokrasilerde yapılan yanlışları değerlendirme hürriyeti vardır.”
Buna rant değil; tahammülsüz olan insanların hatalarını yüzlerine bir bir söyleme sanatı denir.
Eğer millete baş olmuşsanız, “Ben” demeyerek, karşındaki insanlara da tahammül göstereceksiniz.

Artık hızlı bir düşüşe geçen AKP’nin olası bir seçimde iktidarını kaybetme tehlikesi vardır.
Yani, “Tarih tekerrürden ibarettir” sözünü hatırlatarak; AKP’nin bugün kendilerini eleştirenlerle yer değiştirme günleri yaklaşıyor.

O’nun için alışsalar iyi olur.
Yarın CHP veya MHP iktidara gelirse; sende muhalefette olduğundan eleştiri yaptığında, onlar da sana “Siyasi rant elde ediyorlar” suçlaması yaparsa, şaşırma..

Eee, ne demişler?
Parayla değil, sırayla….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı