REKLAMI GEÇ

En çok onlara yarayacak

En çok onlara yarayacak

Denizli’nin en küçük ilçelerinden biriyken, en büyük ilçelerinden biri olacak. İsmi dünyanın tanıdığı Pamukkale’ye dönüşecek. Yalnızca kentin değil, bölgenin gözü üzerinde olacak.

/ DENİZLİHABER / 21 Şubat 2013 Perşembe, 18:14

Denizli’nin en küçük ilçelerinden biri. Ancak büyükşehir yasasından piyango gibi çıktı denilse yeri. Akköy, bir zamanlar kentin en küçük ilçesi konumundayken şimdi hem yüzölçümü hem de nüfus açısından en büyük ilçelerinden biri olacak. Adı dünyaca ünlü Pamukkale olarak değişritilecek olan Akköy’ün Belediye Başkanı Kılbıyık, gelecekten umutlu.

BÜYÜKŞEHİR OLMAK GELİŞMEMİZİ HIZLANDIRACAK
Akköy Belediye Başkanı Abdullah Kılbıyık, Akköy’ün büyükşehir olduktan sonra hızla gelişeceğine inandıklarını belirterek “Akköy bakir bir bölge, imar planı yapılmamış, tesisler yapılmamış. Buranın tarım ve turizm bölgesi olmasını istiyoruz. Olacağına da inanıyoruz. Çünkü termal sıcak suyumuz var. Termal su varken bunu değerlendirmemek olmaz. İnşallah büyükşehir olduktan sonra bölgemizin hızla gelişeceğine inanıyoruz. Bizim bölgemiz özel çevre koruma bölgesi. Şimdiki adıyla kültür varlıklarını koruma alanına girdiği için fabrika kurulamıyor. Burada kür merkezleri kurulabilir, SPA turizmi yapılabilir, seracılık geliştirilebilir” dedi.

HER ŞEY BURADA
Turizmde gelişmek için ilçelerinin konumunun çok müsait olduğunu belirten Akköy Belediye Başkanı Abdullah Kılbıyık, Karahayıt bize 2 kilometre, Pamukkale 5 kilometre, sıcak termal suyumuz var. Tam bir üçgenin ortasındayız. Büyükşehirden sonra hızla gelişebileceğimize inanıyoruz. Bu bölgenin gelişmemesi mümkün değil. Termal su burada, inanç turizmi burada, Pamukkale burada” dedi.

“BÜTÇEMİZ YETERSİZ, DEVLET DESTEĞİ ŞART”
Akköy Belediye Başkanı Kılbıyık “Devlet ilçemize 2 milyon 250 bin lira destek veriyor. Bu bütçe yeterli değil, yatırım yapabilmek için devlet desteğine ihtiyacımız var. Büyükşehir olduktan sonra bu desteğin artacağını düşünüyoruz. Bütçemizdeki artışla ilçemize daha fazla yatırım yapacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı