REKLAMI GEÇ

Buldan evlerinin maketi yapılacak

Buldan evlerinin maketi yapılacak

Buldan’da koruma altına alınan ahşap ve cumbalı evlerin maketleri yapılarak ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mart 2015 Pazar, 14:41

Sit kapsamında koruma altına alınan ahşap, bacaları ve cumbalı sundurmaları ile ayrı bir güzellik taşıyan Buldan evlerinin maketleri yapılarak, yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunulacak.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinden gelen ve 4 aydan beri Buldan’da ikamet eden Gürkan Kökkeçeci, atıkları değerlendirerek eski Buldan evlerinin maketlerini yapacak. Buldan Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek çalışma hakkında bilgi veren Kökkeçeci, “2 yıl önce bir dergide gördüğüm fotoğraf beni çok etkiledi. Bu fotoğraftaki caminin birebir kopyasını yaptım. Ondan sonra da bu çalışmalara devam ettim. Ve geçimimi yaptığım maket çalışmalarımdan sağlıyorum” dedi.

ATIKLARDAN BULDAN EVLERİNİN MAKETİNİ YAPACAK
Gürkan Kökkeçeci’yi evinde ziyaret eden Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, maket çalışmalarını inceledi. Buldan evlerinin maketlerinin, gece lambası, kalemlik gibi küçük maketlerinin yapılarak ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunulması için Kökkeçeci ile birlikte çalışabileceklerini belirten Gülbay, Buldan Belediyesi olarak çöplerden topladığı bu işe uygun atık malzemeleri tedarik edebileceklerini söyledi.

Kaynak: Buldan’da Yaşam

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı