REKLAMI GEÇ

Çal deve güreşlerini 15 bin kişi izledi

Çal deve güreşlerini 15 bin kişi izledi

Çal’da bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen deve güreşlerinde elde edilen gelir Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mart 2018 Pazartesi, 16:44

Denizli’nin Çal ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen geleneksel Deve Güreşleri, renkli görüntülere sahne oldu. Cumartesi günü kortej yürüyüşü ile başlayan, aynı akşam gala gecesiyle devam eden deve güreşleri, Pazar günkü yarışlarla sona erdi.

Çal Futbol Sahası’nın yanında oluşturulan alanda yapılan güreşlere 90 deve planlanırken katılım daha da yoğun oldu. Ege ve Akdeniz bölgesinden 120 deve yarışlara katıldı. Akşam saatlerine kadar devam eden tülülerin yarışı nefes kesti.

Yarışlardan elde edilen gelir ise, Çal Belediyesi tarafından Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacak. Başkan Fethi Akcan, “Bedenlerimiz burada, ruhumuz Suriye’de savaşan askerlerimizle. Ülkemiz teröre karşı önemli bir sınav veriyor. Biz de bu yıl deve güreşlerinden elde edilen geliri Mehmetçik Vakfı’na bağışlama kararı aldık. Deve güreşi ve deve Türk kültüründe önemli bir yere sahip. Bölgemizde yaşayan herkes yörüktür ve geçmiş ile bugün arasında köprü kurmuş olduk. Yörük kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir” dedi.

Deve güreşi yarışlarını MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kaymakam Yusuf Durani Dinç, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk de izledi. MHP Milletvekili adayı Mehmet Uz da organizasyonda aktif görev aldı. 19 bin 300 nüfusu olan Çal’da güreşleri yaklaşık 15 bin kişi izledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 8 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 28Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 9 29Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 11 29Parçalı Bulutlu