REKLAMI GEÇ

Çal, karavancıları bekliyor

Çal, karavancıları bekliyor

Karavan Kulübü, Çal’a kamp yapmaya geliyor. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “En iyi şekilde ağırlayacağız” diye konuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2018 Salı, 12:08

Karavan Kulübü’nün sosyal medyadaki sayfasında örgütlenen karavancılar geçen yıl Çal’a gelip, bölgedeki doğal güzelliklere ve Büyük Menderes Nehri’nde yaşanan sorunlara dikkat çekmişlerdi. İkinci Çal ziyaretini gerçekleştirecek olan karavancılar için açıklama yapan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, yapılacak olan kampla, Çal’ın ekolojik turizme kazandırılacağının altını çizdi.

Başta İzmir, Mersin, İstanbul, Ankara başta olmak üzere ülkemizin değişik bölgelerinden ve Almanya’dan çok sayıda karavancı, 21 Temmuz Cumartesi günü Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’nde kampa başlayacak. Bu yılki kamp, geçen yıl hayatını kaybeden Ahmet Filizciler anısına düzenlenecek.

Karavan kampının ilk gününde canlı müzik dinletisi ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Daha sonra şarap fabrikaları ziyaret edilecek, Çal pazarında organik yiyecek ve içecekler satın alınacak ayrıca Tarihi Hamzaoğulları Değirmen Çiftliği, tarihi yerler, Ağlayan Kaya ile Çal Belediyesi Kumral Mesireliği’nde çeşitli etkinlikler olacak.

“EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ”
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bölgede karavan ve çadır turizminin yanı sıra doğa yürüyüşlerinin de düzenlendiğini söyleyerek, “Tarihi ve doğal dokusu ile ekolojik turizme kazandırmaya çalıştığımız Çal, geçen yıl olduğu gibi bu yılda karavancıları en iyi şekilde ağırlayacak. Bölgemizdeki tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra yöresel ürünlerimiz şarap, sirke ve pekmezimizde bu etkinlikte vitrine çıkacak. Ülkemizin dört bir köşesinden Çal’a gelecek olan karavancıları halkımızda geçen yıl olduğu gibi bağrına basacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
9 Mayıs 2024 Perşembe 10 24Çok Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 9 25Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 7 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
12 Mayıs 2024 Pazar 6 19Sağanak Yağışlı
13 Mayıs 2024 Pazartesi 5 21Parçalı Bulutlu