REKLAMI GEÇ

Kadrolaşma isyanı bu boyutlara ulaştı

Kadrolaşma isyanı bu boyutlara ulaştı

Yeni Eğitim-Öğretim yılının başladığı gün Çal, ilginç bir eyleme sahne oldu. Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Ethem Topel, birçok okul müdürünün görevden alınmasını ilginç bir yöntemle protesto etti. İnternet fenomeni haline gelen ALS hastalığına karşı meydan okuma videolarından esinlenen Topel, “Milli Eğitim sistemini felç eden yönetici kıyımlarını gerçekleştirenlere, kapalı kapılar ardında iş çevirenlere meydan okuyoruz. Onlar mücadelemiz, hem bu dünyada, hem de ahrette devam edecektir” diyerek bir kova suyu başından aşağı döktü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Eylül 2014 Pazartesi, 17:21

Türk Eğitim-Sen Çal İlçe Temsilciliği, eğitim-öğretim yılının başladığı gün, yönetici atamalarını protesto için gösteri düzenledi. Sendikanın ilçe temsilcisi Ethem Topel, Milli Eğitim Bakanlığında Yönetici Görev Süreleri ile ilgili çıkartılan bir yönetmelikle 8 binden fazla okul müdürünün çalışmalarına ve eğitime katkılarına bakılmaksızın bir gece içinde görevlerine son verildiğini belirterek, “Böyle bir anlayışa insan olmak adına, emek adına, alın teri adına karşı çıkıyoruz. Açıkca başarısı gözler önünde olan insanların bir çırpıda görevden alınmalarını kabullenemeyiz. Gerek Kuran-ı Kerim’de, gerekse Peygamberimizin Hadis-i Şeriflerinde zulmedenlerin ne kadar kötü bir akıbetle karşılaşacağı ifade edilmiştir. Bırakınız insanı, herhangi bir canlıya bile zulmedemezsiniz. Bütün bunları dahi anlamamış bir anlayışla karşı karşıyayız” dedi.

icMALUM SENDİKANIN TETİKÇİLİĞİNİ YAPTINIZ!
Yetkililerin, denetlemedikleri bir okulun müdürü hakkında karar vermelerinin mantıkla açıklanamayacağını belirten Topel, “Ey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri görmediğiniz ve denetim yapmadığınız bir Okulun Müdürünün görev süresini sona erdirirken kıstasınız ne idi? Neye göre görmediğiniz ve denetimini yapmadığınız işlere olumsuz karar bildirdiniz.Sizler galiba sizden istenilen işleri yerine getirdiniz yani bir nevi tetikçilik yaptınız. Efendinizin abasının altıdan ve efendinizin size işaret buyurduğu bilgisayar tuşlara basarak bu işi bitirdiniz. Dünyanız efendinizin abasıyla yüzünüzün arasındaki mesafe kadardır. Sizler er meydanına çıkamazsınız çünkü orada esecek bir yel sizi ürkütür hatta yere serer. O yüzden görevine bilgisayar tuşları vasıtasıyla son verdiğiniz müdürlerin gözlerinin içine bakamazsınız. Efendinizin isteği ile kul hakkı yediniz. Kul hakkıyla Hakkın Divanında ne yapacağınıza siz karar verin. İşleri ehline teslim etme gayretiniz yoktur sadece istenilene tetik çekme becerinizi ortaya koydunuz. Peki Adalet Divanında ne olacağınızı hiç düşündünüz mü? İşte o zaman Arzın parmağı Minare yüksekliği zıddındaki mertebeler bile gülecektir kimsesizliğinize… Çok açık söylüyoruz ki; değerlendirmeler objektif değildir, siyasidir, usulsüzdür.Milli Eğitimde kadrolaşma operasyonu yapılmaktadır. Eğitimin her hücresinde kendi adamlarını görmek isteyen, kilit noktalara yandaşlarını getirmeyi hedefleyenler kapalı kapılar ardında iş çevirmiştir. “Benden olmayanı yok edeceğim” anlayışıyla hareket edenler, farklı düşünenlere yaşama hakkı tanımamaya ant içmiştir. İş bilmeyen, emeği ve alın teri ile değil, siyasi hesaplarla, sendikal tercihleri nedeniyle makamlara getirilen okul yöneticileri devri başlamıştır. Okullar çalışanlarısiyasetciye peşkeş çeken Yandaş ve malum Sendikadan icazet alanların cenneti haline gelecektir. Okullar beceriksiz, yönetme kabiliyetinden yoksun kişilere emanet edilecektir.Cumhuriyet tarihinin en büyük Okul Yöneticisi kıyımı yapılmıştır” dedi.

KUL HAKKIYLA AHİRETE GİDECEKSİNİZ!
İnsanların kazanılmış haklarını, yılların emeğini, birikimini bir gecede yok edenlerle mücadelelerinin hem bu dünyada hem ahirette devam edeceğini belirten Topel, “Ne işi ehline verdiniz nede adaletle hükmettiniz… İşini hakkıyla yapan insanların hakkına girdiniz… Kul hakkıyla ahirete gideceksiniz… ‘Herşeyle gelin ama bana kul hakkıylic2a gelmeyin’ diyen rabbimin huzurunda ne yapacaksınız… Üç kuruşluk dünya menfaati için bu kadar alçalmanın bedelini ödemeyeceğinizi mi düşünüyorsunuz… Vah halinize sizin… Bize her yer kerbela her gün aşure… Bugünden sonra aramızda nesillere taşıyacağımız bir husumet oluşmuştur… Bu dünyada da öteki dünyada da iki elimiz yakanızda olacak… Hakkından fazlasını isteyen namerttir… Hakkı için mücadele etmeyen de aynı… Biz Türk Eğitim-Sen olarak Allaha şükürler olsun karnı geniş insanlar değiliz. Biz hayatı şereflice yaşamak derdinde olan insanlardanız. Hiçbir makam bizim yaşanan olaylara karşı kayıtsız kalmamızı gerektiremez” diye konuştu.

BÖYLE MEYDAN OKUDU
Topel açıklamasının sonunda internet fenomeni haline gelen ve beyin sistemini felç eden ALS hastalığına dikkat çekmek için yayınlanan videolardan esinlendiği eylemini gerçekleştirdi. Topel, “Milli Eğitim sistemini felç eden yönetici kıyımlarını gerçekleştirenlere, kapalı kapılar ardında iş çevirenlere meydan okuyoruz” diyerek bir kova buzlu suyu başından aşağı döktü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 8 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 28Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 9 29Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 11 29Parçalı Bulutlu