REKLAMI GEÇ

Çameli’de kar şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Çameli’de kar şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Çameli’de geleneksel olarak yapılan Gürsu Kargın Yaylası Kar Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte kimileri geleneksel yöntemlerle kaymanın keyfini çıkarırken, bazıları da davul ve zurna eşliğinde oynayarak eğlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2017 Pazartesi, 12:37

Denizli’nin Çameli İlçesi Gürsu Mahallesi’nde geleneksel olarak yapılan Kargın Kar Şenlikleri’nin 3’üncüsü düzenlendi. Çameli Belediyesi ve Çameli Kaymakamlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen şenliğe, çevre şehirlerden de katılanlar oldu. Ses sistemlerinin kurularak eğlenceli bir ortam oluşturulduğu şenlikte katılımcılara balık ekmek ikram edildi. Vatandaşlar geleneksel yöntemlerle leğen ve poşet kullanarak kar üzerinde kaymanın tadını çıkardı. Kimi vatandaşlar ise davul ve zurna eşliğinde oynadı. Bazıları kar üzerinde güreş tuttu.


Şenliğe 9 yürüyüş grubu katılarak Kargın Yaylası’nın 2260 metre yüksekliğindeki Aladiş Zirvesine çıktı. Off-Road kulüpleri de şenliğe katılırken arazi araçlarıyla karda sürüş keyfi yaptı. Olası bir tehlikeye karşı AKUT ekipleri hazır bekledi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, mart ayında düzenledikleri kar şenliğiyle vatandaşlara ilçenin doğal güzellikleri içerisinde eğlenme fırsatı sunduklarını, kent merkezinden ve çevre illerden yoğun bir katılım olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerle ilçenin tanıtımı için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı