REKLAMI GEÇ

ÇAMELİLİ MUCİT OTOMOBİL YAPIYOR

ÇAMELİLİ MUCİT OTOMOBİL YAPIYOR

Çamelili genç Tunahan Gencel şimdi de elektrikli otomobil konusuna el attı. Takımı ile birlikte yakıt tasarruflu araç tasarlayan Gencel, yapım çalışmalarına başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Şubat 2018 Cuma, 14:06

Çameli’de ilginç projeleri ile dikkat çeken Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü öğrencisi Tunahan Gencel elektrikli otomobil sektörüne el attı.
TÜBİTAK tarafından düzenlenen alternatif enerjili araçlar yarışmasına katılmayı planlayan Gencel, tasarımını üniversitesi adına hayata geçirmeye çalışacak.


Takımı ile birlikte tasarladıkları yeni elektrikli otomobili kalıbından şasisine kadar kendilerinin yapacaklarını söyleyen Gencel, önlerindeki süreci zorlu bir süreç olarak değerlendirdi.
Bu yıl Nisan ayı sonuna kadar projelerini tamamlamayı planlayan Gencel ve ekibinin tasarımları görenlerden tam not aldı. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nin düzenlediği bir etkinlikte Rektör Yücel Acer’in test sürüşünü yapacağı otomobili Türkiye yollarında görmek isteyen Gencel, aracı ile Türkiye turu da yapmayı planlıyor. Çameli’ne de gelecek bu yeni nesil elektrikli otomobilde yüzde yüz yerli üretimi hedefleyen Gencel ve takımı hummalı bir çalışma yürütüyor.

İlçede şiir yarışmalarında elde ettiği derecelerle öne çıkan Tunahan Gencel daha önce de yakıt tasarruf sistemleri, görme engelliler için bilgisayar, rüzgarsız çalışabilen rüzgar gülü gibi projelerin altına imza atmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı