REKLAMI GEÇ

Çameli’de çiftçilere iyi tarım sertifikası

Çameli’de çiftçilere iyi tarım sertifikası

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün iyi tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla Çameli’de düzenlediği örtü altı seracılığında kurs gören ve iyi tarım sistemine dahil edilen 13 üreticiye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Şubat 2017 Pazar, 14:01

Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün iyi tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak için her yıl farklı bir ilçede farklı ürün gruplarından üreticileri eğiterek iyi tarım programına dahil ettiği proje kapsamında Çameli’de örtü altı seracılığı konusunda 13 çiftçiye eğitim verilerek iyi tarım sertifikası verildi. Sertifika törenine Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya ,Bitki Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Süleyman Karagül, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli İlçe Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Müdürü Durmuş İvgin, Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer ve 13 çiftçi katıldı.

Proje Koordinatörü Süleyman Karagül, iyi tarım uygulamasını yaygınlaştırmak için her yıl farklı bir ilçede farklı ürün gruplarına yönelik eğitimler düzenlendiğini, projeye dahil edilen üretecilerin iyi tarım uygulamalarının devlet tarafından desteklendiğini söyledi. Karagül, “Ekim, fide yetiştiriciliği, hasat, ilaçlama kayıtları sertifikasyona uygun olarak yapılıyor. Hasat öncesi numune alınarak temiz olması durumunda iyi tarım sertifikası veriliyor, ürün daha iyi fiyata satılıyor. Devlet üreticiye 150 dekara kadar destek veriyor” dedi. Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya da, Denizli’de iyi tarım uygulamalarının son 5 yılda yüzde 6 bin 800 artarak 173 bin dekara ve 15 bin 487 kişiye ulaştığını söyledi. AK Partili Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ise belediye olarak Ziraat Odası ile birlikte iyi tarım uygulamalarını vatandaşlara anlatmaya çalıştıklarını belirterek, “Çameli Ovası’nda ekilmeyen arazimiz çok. Antalya’dan örtü altı seracılığı ile uğraşan firmalardan Çameli’ye büyük bir rağbet var. Yeni bir toprak, yeni pazar anlayışı var. Ekilmeyen arazilerimizi toplulaştırırsak önümüz açılacak. Çameli’de tarımda umutluyuz. Gelecek yıllarda Kumluca’daki örtü altı seracılığı uğraşan çiftçilerimizle birlikte ilçemize tersine göçü sağlayacağız” dedi. Konuşmaların ardından iyi tarım uygulamasına dahil edilen 13 üreticiye sertifikaları dağıtıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı