REKLAMI GEÇ

Çardak’ta mantar can simidi oldu

Çardak’ta mantar can simidi oldu

Çardak Belediyesi engelli ve yardıma muhtaç kişiler ile iş hayatına atılmaya çalışan ancak olanağı olmayan kadınlar için, ‘İşte Mantarım Üretim De Ben De Varım’ isimli proje üretti. Projeyi Avrupa Birliği de 200 bin Euro ile destekledi. Bu kaynakla yeni iş sahası açılacak, istihdam oluşturulacak, ekonomiye katkı sağlanacak.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 19 Mart 2017 Pazar, 10:16

Çardak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alan engelli ve yardıma muhtaç ihsanlar başta olmak üzere, iş hayatına atılmak isteyip, maddi olanaksızlıklardan dolayı gerçekleştirilemeyen kadınlara yönelik başlatılan çalışma başarıyla ilerliyor.

Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, ‘İşte Mantarım Üretim De Ben De Varım’ isimli projenin Avrupa Birliği (AB) tarafından 200 bin Euro destekleneceğini belirterek, “AB’den gelen kaynakla iki yılda 60 kişiye kültür mantarı yetiştiriciliği kursu verilecek. Kurslar, 200 metrekare kapalı alanda kuracağımız mantar üretim tesisinde yapılacak. Kurs boyunca üretilecek mantarlar dar gelirlilere ücretsiz dağıtılacak. Kurs sonunda, kültür mantarı üretimi yapacak olanlara 100 ve 200 metrekarelik yerler yapıp, bedelsiz teslim edeceğiz. Onlar da burada üretimlerini gerçekleştirecek. Belediye olarak, üreticilerin pazar bulmalarına da katkı vereceğiz. Çardak’ta dezavantajlı grup dediğimiz insanlar da üretimin içinde olacak ve para kazanacaklar” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı