REKLAMI GEÇ

14 yıllık hasret sona erdi

Denizli Belediyesi, yapımına 1994’de başlanan ve son 3 yıldaki çalışmalarla tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen Umutkent 1 Sosyal Konut Projesi’ndeki 680 konutun tapusunu dağıtmaya başladı.

/ DENİZLİHABER / 11 Eylül 2007 Salı, 00:00

Denizli Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü, dar gelirli hak sahiplerinin dişinden tırnağından artırdıklarıyla yıllarca hayalini kurdukları ev sahibi olma özlemlerini boşa çıkarmadı. Uzun yıllar bitirilemeyip umutsuzluğa dönüşen Umutkent 1 konutları, geçmiş yönetimlerin aksine son yıllardaki girişimler sonucu geçen yıl tamamlanıp çevre ve peyzaj düzenlemesi yapılarak hak sahiplerine teslim edildi. Ancak tapuda ortaya çıkan sorunlar nedeniyle tapu verilemedi. Müdürlük, konutların tesliminde, hak sahiplerine verdiği ‘2007 yılı içinde sorunları aşıp tapuları da verme’ sözünü gecikme olmazsızın yerine getirdi. 680 kişinin 14 yıldır süren ‘ev sahibi olabilecek miyim?, aidatlar ne zaman bitecek?, tapuyu bu yıl verirler mi?, şu sıkıntıları bir aşsak! gibi endişeleri artık tarihe karıştı. Böylece, hem önceki dönemden yarım bırakılan ve belirsizliği nedeniyle sıkıntı yaratan projeler tamamlandı hem de dar gelirli vatandaşların hayalleri, umutsuzluktan gerçeğe dönüşmüş oldu.

2612 dar gelirlide tapu sevinci

Denizli Belediyesi, bir yandan Umutkent 1 Sosyal Konut Projesi’nin tapularını dağıtırken öte yandan diğer konut projelerinin de tapuların dağıtımını tamamladı.Umutkent 3 Sosyal Konut Projesi’nde 1100 dar gelirli hak sahibi, Belediye çalışanlarına yönelik yaptırılan 468 konutluk Belkon Konutları ve yapımına henüz geçen yıl başlanan ve geçmişte olduğu gibi sürüncemede kalmayıp umutsuzluğa dönüşmeden yıl içinde teslim edilecek 1044 konutluk 800. Yıl Konutları’nda, toplam 2612 hak sahibi tapusuna kavuştu. Denizli Belediyesi, proje başlangıcında ne söz verdiyse hak sahiplerini mağdur etmeden zamanında yerine getirdi.

Umutkent 2’de tapular 2 ay içinde dağıtılacak

Bu arada, yine yapımına 1994’de başlanan ve son dönem belediye yönetiminin girişimleriyle tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilen Umutkent 2 Sosyal Konut Projesi’nde tapular ise dağıtılma aşamasına geldi. Gece Kondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü, hak sahiplerinin mağduriyetini gidermek için tapuda karşılaşılan sorunları kısa süre sonra aşarak dar gelirli hak sahiplerini 2 ay içinde sevindirecek.

Umutkent 3 gibi evim yok

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Erhan Çalışkan, Umutkent Sosyal Konut Projeleri’nin anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada, kendisinin bile Umutkent’teki konutlar kadar modern bir evi olmadığını söylemişti. Başkan Yardımcısı Çalışkan, Denizli Belediyesi’nin başlanan ve geçmiş dönemlerden kalan hiçbir projeyi yarım bırakmayacağını sözlerine eklemişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı