REKLAMI GEÇ

2007’den ilginç dilenci operasyonları

Denizli Belediyesi Zabıtaları, 2007’de yaptıkları dilenci operasyonlarında, ayağını pantolonunun içine sokarak topal olduğunu söyleyen ancak kendilerini karşısında görünce birden koşarak kaçan dilenciden, dilenirken aniden Kur’an-ı Kerim satışı yapmaya başlayan dilenciye kadar birçok ilginç olayla karşılaştı.

/ DENİZLİHABER / 26 Aralık 2007 Çarşamba, 01:00

Denizli Belediyesi, 2007’de Denizli’nin bazı ilçeleri ile farklı il ve ilçelerden gelen 912 dilenciyi yakaladı. Halkın manevi duygularını sömüren dilenciler, geldikleri yerlere geri gönderildi. 2007 yılı içinde özellikle cami, hastane, halkın işlek bulunduğu caddeler ile mesirelik alanları mesken tutan ve birçoğunun kendilerine yardım edenlerden daha fazla parası bulunan dilencilerin, operasyonlarla maskeleri de düştü. Ekipler, neredeyse her operasyonda daha önce yakaladığı bir dilenciyle karşılaştı. Bu arada, yakalanan dilencilerin birçoğunun zabıta operasyonlarına karşı hazırlıklı olduğu da tespit edildi. Uzun süre dilencileri takip eden ekipler, dilendikleri tespit edilmesinin ardından operasyona başladı.

Yılın en ilginç dilencilik olayı ise birkaç ay önce yaşandı. Zabıtanın yakaladığı bir dilenci, zabıtayı bir anda karşısında görünce çantasından Kuran-ı Kerim’i çıkarıp satış yaptığını söyledi. Ayağını pantolonunun içine sokarak sakat olduğunu belirten bir başka dilenci ise karşısına zabıta çıkınca birden doğrulup kaçmaya başladı. Yakalan dilenciler, Zabıta Karakolu’na götürülüp gerekli incelemelerin ardından biletleri aldırılıp zabıta gözetiminde geldikleri şehre gönderildi. Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, vatandaşların manevi duyguları sömüren dilencilere karşı duyarlı davranılmasını istedi. Birçok dilencinin, para veren vatandaşlardan daha iyi şartlarda yaşadığını ifade eden Akbulut, söz konusu insanlara para verilmemesi çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı