REKLAMI GEÇ

AYDEM ormanları da düşünüyor

AYDEM ormanları da düşünüyor

Çevreye duyarlı bir şirket olduğunu gösteren sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdüren AYDEM, TEMA Vakfı ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Orman Bölge Müdürlüğü’nün de yer aldığı proje kapsamında, ilk etapta, AYDEM çalışanlarına, ağaç budama teknikleri anlatıldı.

/ DENİZLİHABER / 29 Nisan 2010 Perşembe, 15:50

AYDEM Elektrik Dağıtım Şirketi, TEMA Vakfı ve Orman Bölge Müdürlüğü ile ormanların korunması, ormanlık alandan geçen enerji nakil hatlarından oluşabilecek yangınların engellenmesi için, Türkiye’de ilk olan bir proje gerçekleştiriyor.

Aydem Kurumsal İletişim ve Eğitim Grup Müdürlüğü ile Tema Vakfı’nın geliştirdiği proje kapsamında, Aydem, ormanları korumak amacıyla bir eğitim projesi hazırladı. İki kategoride eğitim çalışması yürütüleceğini söyleyen Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mesut Güzel, “Enerji naklini sağlayan hatların onarım ya da bakımı esnasında, bu hatlara temas eden ağaçların uzmanlık alanı elektrik olan ekiplerimizce, doğru budanmasını sağlamak ve doğanın zarar görmesini engellemek için ağaç türleri ve türlere uygun budama şekillerinin aktarılacağı bir eğitim çalışmasıyla başladık” dedi.
Güzel, ilk, orta ve yüksek öğretim öğrencilerine verilecek bilinçlendirme eğitimleriyle, toplamda 10 bin kişiye eğitim verilmesinin planlandığını sözlerine ekledi. Büyük oranda insan faktöründen kaynaklanan orman yangınlarının önlenmesinin, eğitimle mümkün olabileceği inancıyla bu projeyi başlattıklarını ifade eden Aydem Genel Müdürü Mesut Güzel, “Ülkenin önemli doğal ve ekonomik zenginliklerinden olan ormanların korunmasının öneminin bilinciyle, sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Aydem ve Tema Vakfı’nın birlikte gerçekleştireceği proje kapsamında bir dizi eğitim çalışmasına yer veriliyor. Ormanlık alandan geçen enerji nakil hatlarının bakımı için yapılan budama faaliyetlerinin doğaya zarar vermeden yapılması için, Denizli Orman İşletme Müdür Yardımcısı Güven Gültekin, Aydem çalışanlarına, ormanlık alanda eğitim verdi. Enerji nakil hatları altında bulunan ağaçların, kesimi ve budanması ile ilgili, AYDEM çalışanlarına eğitim veren Gültekin, “Çam ağaçları budarken sakın tepesinden kesmeyin, ağacı kurutursunuz. Selvi ve Çınar ağarlarında, budama sırasında koldan kesim yapabilirsiniz çünkü bu ağaçlar yeniden filizlenebilir” dedi. Denizli’de yapılan eğitimde, AYDEM’in tüm ilçelerdeki ekiplerinden birer temsilci hazır bulundu. Toplamda, 400 kişiye eğitim verilecek.

Bu proje kapsamında gerçekleştirilecek diğer faaliyetler şunlar:
•Aydın, Denizli, Muğla il, ilçe ve köylerindeki ilköğretim, ortaöğretim, üniversite ve dengi okullar ile köy kahveleri ve benzeri yerlerde, TEMA Vakfı Gönüllü Sorumluları aracılığıyla orman yangınları, erozyon, küresel ısınma konularında toplumu bilgilendirmek.
• Proje kapsamında TEMA tarafından verilecek eğitimler sırasında AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından hazırlanmış olan, “Elektrik tasarrufu, elektriğin tehlikeleri” konularında animasyonlu anlatımlar, sunumlar yapmak, bilgilendirici broşürleri dağıtmak.
• Panel ve seminer düzenleyerek, doğaya duyarlı, bilinçli bir toplum yetişmesi için çalışmalar yapmak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı