REKLAMI GEÇ

Belediyeden Mevlana yılı kutlaması

Denizli Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla “2007 Mevlana Yılı” kutlama programı düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2007 Pazartesi, 00:00

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2007 Mevlana Yılı Kutlama Programı’na, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Vali Yardımcıları Halil İbrahim Ertekin, Mustafa Güney, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yüksel ile çok sayıda davetli katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, büyük düşünür Mevlana Celalettin Rumi’nin hayatını, eserlerini ve fikirlerini davetlilere anlattı. Mevlana’nın ‘Gel, ne olursan ol yine gel’ sözleriyle insanları dostluğa barışa ve kardeşliğe davet ettiğini ifade eden Prof. Dr. Emiroğlu, insanların büyük düşünürden çıkartabileceği binlerce ders olduğunu söyledi.

Daha sonra, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, sema gösterisini sundu. Bu arada davetlilerden gösteri sırasında alkışlamamaları istendi. Davetliler yaklaşık 1 saat süren gösterinin sonunda topluluğu uzun süre ayakta alkışladı. BM’in eğitim, bilim ve kültür teşkilatı UNESCO, 2007 yılını Mevlana Yılı olarak ilan etmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı