REKLAMI GEÇ

Destanlaşan Çanakkale beğenildi

Destanlaşan Çanakkale beğenildi

Denizli Belediyesi’nin hazırladığı ‘Destanlaşan Çanakkale’ ve ‘Yarın Güneş Doğacak’ programı büyük beğeni aldı.

/ DENİZLİHABER / 20 Mart 2008 Perşembe, 01:00

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Aysun Yağcı’nın hazırladığı ve Denizli Belediyesi Konservatuvarı sanatçılarından Erol Çifçi’nin yönettiği Destanlaşan Çanakkale programı, izleyenlerinden tam not aldı. Programda, kurtuluş savaşı yıllarında yazılan kahramanlık türküleri izleyiciye sunuldu. Çanakkale’ye savaşa giden Mehmetçiklerin hikayeleri ise herkesi duygulandırdı.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, programın ardından etkinlikte görev alan herkese çiçek sundu. Başkan Zeybekci, ‘Çanakkale Savaşı Türk ve dünya tarihinde yeni bir dönemi açtı. Türk askeri Çanakkale’de kurtuluş mücadelesi verdi. Bu mücadelenin gençler ve çocuklarca bilinmesi açısından bu etkinliklere ayrı bir önem veriyoruz’ dedi.

Denizli Belediyesi’nin 18 Mart Şehitleri ve Çanakkale Zaferi etkinlikleri, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda devam etti. Ümit Kıran’ın yazıp yönettiği ‘Yarın Güneş Doğacak’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Anadolu’nun dört bir tarafından Çanakkale’ye savaşa giden çocuk yaştaki Mehmetçiklerin destanı, izleyicileri büyüledi. Oyun sonunda bazı seyirciler gözyaşlarına tutamazken, bazıları da oyuncuları uzun süre alkışladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı