REKLAMI GEÇ

Kardeş şehir öğrencileri, Denizli’de

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, kardeş şehir Betzdorf’dan gelen Betzdorf Belediye Başkanı Berd Brato ve öğrencileri kabul ederek bir süre görüştü.

/ DENİZLİHABER / 6 Haziran 2007 Çarşamba, 00:00

Almanya’nın Betzdorf şehrinde kısa süre önce belediye başkanlığı görevine başlayan Brato ile Betzdorf Ducle Ober Schule 10. sınıf öğrencileri Denizli’ye gelerek başkan Zeybekci’yi ziyaret etti. Başkan Zeybekci ziyarette, yeni görevine başlayan belediye başkanı Brato’ya hayırlı olsun dileklerini sunarak başarılar diledi. Türkler’in Avrupa’nın birçok ülkesine giderek buralarda yaşamlarını sürdürdüğünü ifade eden Zeybekci, ‘Buralardaki yeni nesil Türkler yabancı dil öğrenmede zorluk yaşıyor. Bu da, kendi dillerine tam hakim olamamaktan kaynaklanıyor. Başarılı projelerimiz var. Denizli, Hollanda’nın Almelo ve Almanya’nın Betzdorf kardeş şehirleri başarılı çalışmalarını sürdürerek zorlukları çözecektir’ dedi.

Betzdorf Belediye Başkanı Berd Brato da burada Türk insanın candan davrandığını, sevgiyle karşılandıklarını belirterek, ‘Türkiye ve Denizli’de olmaktan son derece memnunuz. İnsanlar, çok candan ve samimi davranıyor. Şehrimizde bin dolayında Türk vatandaşı var. Bu da bizim yüzde 10’muz kadardır. Şehrimizdeki bazı sivil toplum kuruluşlarında Denizlili başkanlar var. Döndüğümde, karşılaştığımız bu candan ilgiyi tüm Türkler’e anlatacağım’ dedi. Daha sonra, başkan Zeybekci ve Betzdorf Belediye Başkanı Berd Brato birbirlerine çeşitli hediyeler verdi. Başkan Zeybekci, Brato ve öğrencileri Türkiye’ye örnek olan karaların alındığı Denizli Belediye Meclisi’ni gezdirdi.

      

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı