REKLAMI GEÇ

Mağdurlar erik ağacına dilek tapusu astı

Mağdurlar erik ağacına dilek tapusu astı

Denizli’de 800. yıl konut mağdurları dün akşam saatlerinde belediye önünde bir araya geldi. 2007 Ekim ayında evlerinin teslim edilmesi gerektiğini ancak belediyeden kasım 2008’de evlerin teslim edileceğinin duyurulduğunu ileri süren mağdurlar ev telsim tarihi olan 29 ekim 2007’den, yeni teslim tarihi olan kasım 2008’e kadar geçen süre için belediye tarafından kira bedeli, masraflar ve mahkeme masrafları için bin 250 YTL ödeme yapılacağını ve başka paranın verilmeyeceğini iddia ederek eylem yaptı.

/ DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2008 Perşembe, 00:00

Eyleme katılan yaklaşık 200, 800. yıl konut mağduru basın açıklamasının okunmasının ardından tapuları kendilerine teslim edilen ancak yapılmayan evlerinin tapularını belediye binası önünde bulunan erik ağacına astı. Mağdurlar adına açıklamayı okuyan 800. Yıl Konut Mağdurları Platformu Sözcüsü Yusuf Yurdakul, kendileri gibi mağdur olan 720 üyenin bulunduğunu söyledi. Denizli Belediyesi tarafından 29 ekim 2007’de teslim edilmesi taahhüt edilen 800. yıl konutların bedelini haziran 2007’de bankadan borçlanarak ve belediye başkanının taahhüdüne güvenerek peşin ödediklerini, ancak konutların teslim edilmediğini, kasım 2008 tarihinde anca teslimatın yapılabileceğinin bildirildiğini anlatan Sözcü Yurdakul, “Kasım 2008’de evlerin teslim edileceğinin belediye memurları tarafından söylenmesine rağmen belediye tarafından çağırılan hak sahibi mağdurlara ‘biz dava açmışız, mahkeme bizim belediyeye dava açtığımızı tebliğ etmiş’, diyerek, biz mağdur hak sahiplerini çağırarak uzlaşmış gibi uzlaşma tutanağı imzalatmaktadır. Uzlaşma tutanağında konutların kasım 2007 tarihinden, kasım 2008 tarihine kadar olan ayları kapsayan kira bedelleri ve her türlü mahkeme masrafı dahil olmak üzere bin 250 YTL ödenmesi, teslim almadan önce ve teslim aldıktan sonra da ayrıca geç teslimden doğan herhangi bir kira bedeli, faiz ve tazminat talep etmeyeceğimiz hususunda uzlaşmaya varılarak imza altına alınmıştır denilmektedir” dedi.

Halk koyun yerine koyuluyor

İmzalatılmak istenen uzlaşma tutanağı ile hukuksuzluğun nasıl yapılacağının ve halkın nasıl koyun yerine konulduğunun gösterilmek istendiğini ileri süren Yurdakul, “Bu uzlaşma tutanağı denen tutanağı hazırlayan hukukçu arkadaşları ayrıca tebrik ediyoruz. Uzlaşma tutanağını incelemek isteyen veya avukatına danışmak isteyen hak sahiplerine tutanak ve dilekçe verilmemektedir. Denizli Barosunu ve Cumhuriyet Savcısını bu hukuksuzluğu ve hak gaspını önlemek için göreve davet ediyoruz. Bu güne kadar belediyenin hiçbir yasal sorumluluğu olmadığını söyleyip sorumluluğun müteahitde olduğunu söyleyen belediye bugünde aslında bize mağduriyetimizden dolayı değil, acıdığı için bu yardımı yaptığını söylemektedir. Belediye bizleri acınacak duruma düşürdüğünü kendisi kabul etmektedir” dedi.

Ağaca astılar

Belediye önünde alkışlarla belediyeyi ve uygulamasını protesto eden 800. yıl konut mağdurları daha sonra belediye binası önündeki Delikliçınar Meydanı’nda bulunan erik ağacına ve çınar ağacına yapılmayan ancak kendilerine teslim edilen evlerinin tapularının fotokopilerini astı. Belediyenin tutumunda ve evlerle ilgili olarak bir gelişme olana kadar eyleme devam etme kararı alan mağdurlar olaysız dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı