REKLAMI GEÇ

Susuzluğa acil eylem planı

Denizli Belediyesi su sıkıntısına karşı acil eylem planı hazırladı. Denizli Belediyesi Çocuk Meclisi ile su sorununu tartışan Belediye Başkanı Zeybekci, su tasarrufu için pratik çözümler üretti.

/ DENİZLİHABER / 8 Haziran 2007 Cuma, 00:00

Ülke genelinde yaşanan su sıkıntısı belediyeler tarafından alınan önlemlerle en aza indirilmeye çalışıyor. İlimizde yaşanan su sorununa yönelik Denizli Belediyesi de acil eylem planı hazırladı. Suda mutlak tasarrufa gidilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Nihat Zeybekci, alınacak pratik önlemleri basın mensuplarına anlattı.

A’dan Z’ye su sorunu

Denizli Belediyesindeki su sorunları toplantısına Denizli Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri de kaldı. Toplantıda ilk konuşan Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli’de önemli derecede su sorunun yaşandığını ve bunun içinde bazı tedbirler alınması gerektiğini söyledi. Yakın zamanda Denizli’nin içme suyu şebekesinde yenileme yapacaklarını söyleyen Başkan Zeybekci: “ Şu anda yüzde 50 oranında bir su kaybımız bulunuyor. Bunun nedeni şebekenin eski olmasından kaynaklanıyor. Eğer şebekelerimizi yenilersek bu oran yüzde 25 oranlarına inecektir.”dedi. Geçtiğimiz aylarda Gökpınar Göleti etrafındaki evleri yıkarak bu bölgede yapılaşmayı yasaklayan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, bu bölgedeki evlerin yıkılması ve su sorununa çözüm üretmede konusunda sivil toplum örgütleri ve kurumların hiçbir desteğinin olmadığını söyledi. Başkan Zeybekci: “ Suyumuz için bu bölgedeki evleri yıkma çalışması yaptık. Her kez muhalefet oldu kimse sahip çıkmadı arkamızda olmadı. Her konuda muhalefet olan insanlar bu çalışmalarda geri kaldılar.”dedi.

İşte pratik önlemler

Toplantıda alınacak önlemler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Zeybekci vatandaşların banyo yaparken, traş olurken, yüzünü yıkarken tasarruflu olması gerektiğini söyledi. Denizli içerisinde bulunan çeşmelere de özel musluklar takılarak su tasarrufu sağlayacaklarını söyleyen Zeybekci: “ Denizli halkımızdan isteğim banyo yaparken < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />10 litre, traş olurken bir bardak, diş fırçalarken 1 bardak su kullansınlar. Bizler de Denizli Belediyesi olarak ilimiz içerisinde bulunan ve sürekli akan çeşmelerimize otomatik musluklar takmayı düşünüyoruz” dedi. Toplantının sonunda Başkan Zeybekci öğrencilere ve ev hanımlarına dağıtılacak ve üzerinde suyun önemini belirten kalemlik ve önlükleri basın mensuplarına gösterdi. Toplantıda Denizli Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri de söz alarak suyun öneminden bahsetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı