REKLAMI GEÇ

Yeni içme suyu hattına başlanıyor

Denizli Belediyesi, şehrin alt yapısıyla ilgili, içme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon şebekesinin yenilenmesine yönelik çalışmaların 1. adımı olan içme suyu şebekesinin yenilenmesi amacıyla, projelendirme yapacak UMB-SNS Ortak Girişim Grubu’yla anlaşma imzaladı.

/ DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2007 Perşembe, 00:00

Encümen Salonu’ndaki protokolde, Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan, UMB-SNS Ortak Girişim Grubu adına ise Projelendirme Yöneticisi Mehmet Halit Esen imzayı attı. Denizli Belediyesi böylece, Dünya Bankası aracılığıyla İller Bankası’ndan sağlanan kredinin 10 milyon avroluk kısmıyla, içme suyu şebekesinin yenilenmesi için ilk adımı attı.

Başkan Vekili Zolan, bir an önce projeyi tamamlayıp Denizli’nin içme suyunu rehabilite ederek vatandaşlara daha temiz, daha güvenilir içme suyunu ulaştırılacağını söyledi. Şebekeyle içme suyu kayıplarının büyük bir oranda azalacağını ifade eden Zolan, Bugün bunun başlangıcını gerçekleştirdik. Projeler tamam olduğunda yapım için ihaleye çıkacağız. Herkese hayırlı olsun’ dedi. Daha sonra, Denizli’nin 40 yılı aşkın süredir içme suyu amaçlı kullanılan ve ekonomik ömrünü dolduran su şebekeleri yenilenmesi için protokol imzalandı.

Denizli Belediyesi’nin içme suyu projelendirme işi yaklaşık 3 ayda tamamlanacak.

Projelendirmenin ardından ise 10 milyon avro tutarında yaklaşık 500 kilometre uzunluğunda içme suyu hatları ihalesi düzenlenecek. İhaleyi kazanan firmalar, Denizli’nin yüzde 57’lere varan su kayıplarını en aza indirecek içme suyu projesinin yapımına başlayacak. Vatandaşlar, daha güvenli, daha sağlıklı içme suyunu tüketirken 100 yıl kentte içme suyu sorunu yaşanmayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı