REKLAMI GEÇ

Yeni mahalleler, 2009’da yürürlüğe girecek

Yeni mahalleler, 2009’da yürürlüğe girecek

Denizli Belediye Meclisi’nin aldığı kararla, Denizli’nin 55 olan mahalle sayısı 31’e düşürüldü. Denizli Valiliği’nin, meclisin aldığı kararı onaylaması durumunda, karar 2009’dan itibaren yürürlüğe girecek. Denizli’nin yeni mahalleleri ise ilk yerel seçimlerden sonra kullanılmaya başlanacak.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2008 Çarşamba, 01:00

Denizli Belediye Meclisi, Çarşamba günü yapılan toplantıda, Denizli’nin mahalle sayısını 55’ten 31’e düşürmüştü. 25 mahalle, meclisin aldığı kararla feshedilmişti. Denizli’nin en eski mahallelerinden biri olan Kayalık Mahallesi’nin de adı değiştirilerek 15 Mayıs Mahallesi yapılmıştı. Belediye Meclisi’nin aldığı karar, Denizli Valiliği’nin onaylaması durumunda, 1 Ocak 2009’tan itibaren yürürlüğe girecek. Denizli Belediyesi İmar İşleri Müdürü Niyazi Dayanır, mahalleler ile ilgili yapılan düzenlemenin ise ilk yerel seçimlerden sonra kullanılmaya başlanacağını söyledi. Dayanır, mahalle düzenlemesi ile ilgili değişikliklerle ilgili sorusu olan vatandaşların belediyeden bilgi alabileceğini belirtti.

Feshedilen mahalleler

Yapılan sınır belirlemesi çalışması neticesinde Kayalık Mahallesi’nin adı 15 Mayıs Mahallesi olarak değiştirilirken, Feslikan Mahallesi’nin ismi de Fesleğen Mahallesi, İlbadı Mahallesi’nin ismi de İlbade olarak değiştirildi. Yapılan inceleme doğrultusunda feshedilen 25 mahalle şunlar: Yeşilyurt, Yücebağ, Yunus Emre, Gürcan, Gürpınar, Musa, Çamlık, Bakırlı, Hatipoğlu, Eskimüftü, Uçancıbaşı, Dükkanönü, Delikliçınar, Günbattı, Saltak, Kayalık, Kirişhane, Barbaros, Gündoğdu, Kiremitçi, Meska, Kuyupınar, Esentepe, Çaybaşı ve Atakent Mahalleleri.

Kalan Mahalleler

Yapılan çalışmalar sonucunda Denizli’nin mahalleleri şu isimlerle düzenlendi; Akkonak, Aktepe, Altıntop, Anafartalar, Atalar, Bahçelievler, Cumhuriyet, Değirmenönü, Deliktaş, Dokuzkavaklar, Fatih, Fesleğen, Hacıkaplanlar, İlbade, İncilipınar, İstiklal, Karaman, Karşıyaka, Kuşpınar, Mehmet Akif Ersoy, Mehmetçik, Merkez Efendi, Muratdede, Pelitlibağ, Saraylar, Sevindik, Sırakapılar, Sümer, Topraklık, Yenişehir ve 15 Mayıs Mahalleleri geriye kalan mahalleler oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı