REKLAMI GEÇ

AK Parti’den atılıp CHP’den seçilen başkanın intikam kokan icraatı gündem oldu

AK Parti’den atılıp CHP’den seçilen başkanın intikam kokan icraatı gündem oldu

Kale’de 2014 seçimlerinde Ak Parti’den belediye başkanı seçilen, sonrasında görevden alınan şimdi de CHP’den seçilen başkan icraatlarıyla şaşırtıyor. Ak Partiliyken iki spor tesisine Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli isimlerini veren Hayla, CHP’den seçilince isimleri değiştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2024 Pazartesi, 12:28

Kale’de belediye başkanlığı CHP’nin aday gösterdiği Erkan Hayla kazandı. 2014’te Ak Parti’den belediye başkanı seçilen, eski esnaf odası başkanı Hayla, 2017’de İçişleri Bakanlığınca görevden alındı,  Ak Parti ile ilişiği kesildi.

2024 seçimlerinde bu kez CHP’nin aday gösterdiği ‘milliyetçi kökenli’ Hayla görevinin birinci ayında ilginç icraatlara imza atıyor.

Hayla, 2014 dönemindeki başkanlığında yağlı güreşlerin yapıldığı spor tesisine “Recep Tayyip Erdoğan Er Meydanı” ismini, stada da Dr. Devlet Bahçeli Stadı ismini verdi. Belediye başkanının tekrar göreve geldiğinde yaptığı ilk işlerden biri de bu isimleri değiştirmek oldu.

İsim değişikliği Kale Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Çoğunluğunu CHP’li üyelerin oluşturduğu meclis, Recep Tayyip Erdoğan Er Meydanı isimli spor tesisini güreş emekçisi Durmuş İncedayı ismini aldı. Dr. Devlet Bahçeli Stadı’nın ismi ise Emmoğlu Kemal Candan olarak değiştirildi.

Kale Belediye Başkanı Hayla, isim değişiklikleriyle ilgili bir açıklama yapmadı. Fakat kendi koyduğu isimleri yine kendinin değiştirmesi sosyal medyada gündem oldu. Özellikle MHP’liler, Dr. Devlet Bahçeli isminin değiştirilmesine tepki gösterdi. Bir kullanıcı, “Milliyetçiler, bir sonraki seçimde bunun hesabını soracak” diye tepki gösterdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı