REKLAMI GEÇ

Kale Belediye Başkanı Hayla’dan spor tesislerinin isminin değişmesiyle ilgili açıklama

Kale Belediye Başkanı Hayla’dan spor tesislerinin isminin değişmesiyle ilgili açıklama

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, önceki döneminde ilçedeki spor tesislerine verdiği Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli isimlerinin değiştirilmesiyle ilgili DenizliHaber’e açıklama yaptı. Hayla, görevi bıraktığı dönemde bu isimlerin eleştirisine maruz kaldığını belirterek, “spordan siyaseti kaldırdık” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2024 Pazartesi, 14:20

2014’de Ak Parti’den belediye başkanı seçilen Erkan Hayla, o dönemde yağlı güreşlerin yapıldığı spor tesisine “Recep Tayyip Erdoğan Er Meydanı” ismini, stada da Dr. Devlet Bahçeli Stadı ismini vermişti.

2024 seçimlerinde bu kez CHP’den belediye başkanı seçilen Hayla, belediye meclisi kararıyla Recep Tayyip Erdoğan Er Meydanı isimli spor tesisini güreş emekçisi Durmuş İncedayı, Dr. Devlet Bahçeli Stadı’nın ismi ise Emmoğlu Kemal Candan olarak değiştirdi.

Konuyla ilgili Denizli Haber’e konuşan Hayla, spordan siyaseti kaldırmak istedikleri için böyle bir karar aldıklarını kaydetti.

“OLAYIN SİYASETLE İLGİSİ YOK!”
Spor tesislerindeki isim değişikliğinin siyasetle bir ilgisinin olmadığını dile getiren Hayla, “Biz önceki dönemimizde bu isimleri verdiğimizde ne AK Parti’den ne de MHP’den hiç kimse açılışlarına gelmemişti, bir tebrik telefonu bile almamıştık. O zaman aramayanlar şimdi isimler değişince yersiz açıklamalar yapıyor. Biz bu toplumda belli makamları temsil eden insanlarız, açıklamalarımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Olayın siyasetle bir ilgisi yok. Siyasi bir amaç olsaydı, Özgür Özel’in, Deniz Baykal’ın ya da İsmet İnönü’n ismini verirdik.” dedi.

“İLÇE HALKINDAN TALEP GELDİ”
İlçe halkından kendisine böyle bir talebin geldiğini anlatan Hayla, siyasi isimler yerine ilçenin iki değerinin isminin verilmesini uygun gördüklerinin altını çizdi.

Hayla, AK Partili ve MHP’lilerle bir sorunun olmadığına dikkat çekerek, “Hiçbir ülkücü ve AK Partili kardeşlerime garezim yok ben hepsinden oy aydım. Milliyetçi ve Atatürkçü biriyim.” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı