REKLAMI GEÇ

8 bin asansör kontrolden geçecek

8 bin asansör kontrolden geçecek

Denizli’de 8 bin civarında olan asansörlerin kontrol edilip, uygun hale getirilmesi belli bir süreç gerektiriyor. Makine Mühendisleri Odası Denizli Şube Sekreteri Kurtuluş Sarıkaya, asansör firmalarının sayısından önce teknik eleman sayısını arttırmanın daha önemli olduğuna dikkat çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2014 Çarşamba, 09:32

Makine Mühendisleri Odası Denizli Şube Sekreteri Kurtuluş Sarıkaya, Denizli’de 8 bin asansör bulunduğunu, şubede akredite olmuş teknik görevlilerinden 1 ekibin günde 8 asansör takip ve kontrolünü yaptığını belirtirken, oda olarak protokol gereği kontrol sonuçlarını belediyelere verdiklerini söyledi.

ic-kurtulus-sarikaya

Asansörlerin bakım periyotları hakkında bilgi veren Sarıkaya şunları söyledi : “Denizli’deki asansörlerin periyodik kontrolleri Makine Mühendisleri Odası tarafından yılda 1 kez yapılıyor. Yönetmelik gereği şubede akredite olmuş, teknik görevlilerimiz tarafından asansörler kontrolden geçiyor. 1 ekip yönetmelik gereği günde 8 asansör bakabiliyor. Aynı zamanda asansörlerin, yöneticilerin talebi üzerine bir kez de takibi yapılıyor. Odamızın yaptığı kontrollerde, asansörlerin elektrik ve mekanik aksamının tamamı gözden geçiriliyor. Raylar, halat, makine motor sistemi, emniyet paraşüt sistemleri (ani düşmelerde asansörün kendini kilitlemesi), gibi birçok konuda kontroller gerçekleştiriyoruz. Kontrol sonrasında, hayati tehlikesi olduğu tespit edilen asansörlere kırmızı etiket takılıyor. Ardından asansörün hayati tehlike yaratabilecek kısımlarının uygun hale getirilmesi ve bu tehlikenin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu da yapıldıktan sonra yöneticilerle irtibata geçip, asansör yeniden kontrolden geçiriliyor. Oda olarak asansörlerin kontrol sonuçlarını, haftalık olarak protokolümüz gereği belediyelere bildiriyoruz. Belediyeler de, sağlıksız olan asansörler uygun hale gelene kadar asansörü kapatıyorlar.”

ic-1

“30 YILLIK ASANSÖR STOKU BİR ANDA TOPARLANAMAZ”
Denizli’de bulunan yaklaşık 8 bin asansörün kontrol edilip, uygun hale getirilmesi için belli bir süreç gerektiğine de dikkat çeken Sarıkaya “Denizli’de bakım yetkisi olan birçok asansör firması olsa da, montaj yetkisi bulunan 10 asansör firması mevcut. Bu firmaların sayısını arttırmaktan daha önce, uzman teknik elemanların sayısının arttırılması ve teknik eleman yetiştirilmesi gerek. Çünkü bir yandan büyükşehir olan Denizli’de yeni yapılaşmalar söz konusuyken, öte yandan bakımlar devam ediyor. Bir taraftan da 30 yıllık asansör stoku olduğu düşünülürse, bunların hemen toparlanması olası görünmüyor. Bu belli bir süreci gerektiriyor. Bu süreçte Makine Mühendisleri Odası, asansör firmaları ve belediye işbirliğiyle sonuca daha hızlı gidilebileceğini öngörüyoruz. Odalar kamu yararına çalışan kuruluşlar olduğu için her türlü altyapıya sahiptir. Makine Mühendisleri Odası olarak ta 60 yıllık geleneğimizle, Denizli için en iyi hizmeti vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

BİLGİ İÇİN BAŞVURUN: Asansör denetimleriyle ilgili daha geniş bilgi 263 36 38 nolu telefon ve www.mmo.org.tr adresinden alınabilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu