REKLAMI GEÇ

Bayramyeri ve Kaleiçi’nde düzenleme

Bayramyeri ve Kaleiçi’nde düzenleme

Denizli Belediyesi, Kurtuluş Savaşı’nda düşman askerlerine karşı direnişin başladığı Bayramyeri Meydanı ile geçmişi 800 yıl öncesine dayanan tarihi Kaleiçi çevresinde iyileştirme projesi başlattı.

/ DENİZLİHABER / 20 Nisan 2010 Salı, 16:02

Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Türkiye’nin kurtuluşunda önemli rol almış Bayramyeri Meydanı’nın düzenlenmesi, görkemli bir meydan oluşturulması ve tarihi Kaleiçi Çarşı çevresinin eski nostaljik yapısının ortaya çıkartılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Başkan Yardımcıları Nilgün Ök, Şamil Çınar ve Mahmud Güngör’le Bayramyeri ve Kaleiçi’nde incelemelerde bulundu. Burada esnafla sohbet eden, onların görüş ve taleplerini alan Başkan Zeybekci, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Birçok esnaf, başkan ve beraberindekilere çay ısmarlayabilmek için birbiriyle yarıştı. Başkan Zeybekci de esnafları kırmayıp hepsinin işyerlerini ayrı ayrı ziyaret etti. Kentsel iyileştirme projesinin herkesin yararına olduğunu anlatan başkan Zeybekci, “Bölge esnafıyla daha önce birçok kez görüştük, birçoğunun görüşünü aldık. Projeyle ortaya çıkacak başarı tüm esnafımıza aittir. Burası insanlarımızın tercih ettiği çok güzel bir mekan olacak” dedi.

Projeden sorumlu Başkan Yardımcısı Nilgün Ök de, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Projeyle, yolların yayalar lehine genişletileceğini, kent mobilyaları ve çevre düzenlemesiyle bölgenin eski tarihi dokusuna uygun hale geleceğini ifade eden Başkan Yardımcısı Ök, şöyle dedi:
“Projenin amacı, Bayramyeri Meydanı ve Kaleiçi ve çevresindeki ticareti canlandırmak ve kentsel iyileştirme çalışmasını başarıyla uygulamaktır. Bu da ticaretin yoğun olduğu bölgede araca terk edilmiş trafiği revize edip genellikle yayalar lehine yolu genişletmekle mümkündür. Bunu yaparken kendimize has malzeme kullanacağız. Yollar doğaltaş, kaldırımlar ise travertenden yapılacak. Aydınlatma elemanları kullanarak alana hoş bir görünüm kazandıracağız. Birçok yere Çınar, Ergüvan, Akasya gibi ağaçlar dikeceğiz. Bizim bu çalışmaların ardından esnaf da zamanla kendi iş yerlerini iyileştirecek. Kentsel iyileştirme projesi, Eski Sarayköy Caddesi’nden, Demirciler’e kadar, buradan Ahi Sinan Caddesi’ne kadar geliyor. Bayramyeri Petrol İstasyonu’nun olduğu ara sokaktan, camiye çıkan yol ve kaldırım, Kaleiçi Çarşısı’nın etrafı da proje içinde yer alıyor. Burada, açık havada alışveriş merkezi havası yaratılacak. Kent mobilyalarıyla eski tarihi dokusuna uygun olarak tamamlandığında sanki o dönemlerde yaşanıyormuş gibi bir durum ortaya çıkacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu