REKLAMI GEÇ

Çanakkale şehitleri anıldı

Çanakkale şehitleri anıldı

Denizli Belediyesi’nin, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma programı büyük ilgi gördü.

/ DENİZLİHABER / 20 Mart 2010 Cumartesi, 18:32

Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde sunulan, düzenlemesi Aysun Yağcı’ya ait olan ve yönetmenliğini Erol Çiftçi’nin yaptığı Çanakkale Oratoryosu, izleyenlerden büyük beğeni alırken bir o kadar kişiyi de hüzünlendirdi. İzleyenlerin büyük zevk aldığı ve uzun süre unutamayacakları Çanakkale Zaferi’ni anma programı yaklaşık 2 saat sürdü. Programın ardından Vali Yavuz Erkmen ve Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan, Erol Çiftçi’ye ve tüm sanatçılara çiçek verdi.

Törenden sonra bir konuşma yapan Vali Erkmen, “Böyle anlamlı bir günde bu güzel programı hazırlayan ve bizlere sunan ve emeği geçen bütün arkadaşlarımızı tek tek tebrik ediyorum. Bu güzel organizasyonu düzenleyen belediyemize başkanımızın şahsında, tüm personeline huzurlarınızda yine teşekkür ediyorum. Çanakkale bir destandır. O gün kuzeyden, doğudan, batıdan, güneyden güzel yurdumuzun dört bir köşesinden insanlar şehit olacağını bilerek oraya koşmuşlar ve düşmanı vatana sokmamışlardır. Onun için bu destan hepimiz için çok kıymetlidir bu destan hepimiz için bir gurur tablolusudur. Bu destan bizim için bir birlik tablosudur beraberlik tablosudur. İşte biz, aradan kaç yıl geçerse geçsin birlik beraberlik içerisinde sonuna kadar bu güzelim bayrağa sahip çıkacak, onu hiçbir zaman yere indirtmeyecek ve vatanımızı böldürmeyeceğiz. Bunu herkesin bilmesi lazım. Biz başta büyük önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi buradan bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi.

Daha sonra Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan şunları söyledi: “Geleceğimiz emin ellerde. Geleceğimizle ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Ben hepinize bu akşam Belediyemizin etkinliğinde bizleri yalnız bırakmadığınız için tüm hemşerilerimize saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Sanatçılar ancak bu şekilde şehitlerine teşekkür edebilir. Ben bu gece soluksuz ve nefessiz şekilde izledim. Çanakkale’de Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ‘Ben size ölmeyi emrediyorum’ dediğinde, gözlerini kırpmadan son nefeslerini verdiler, şahadet şerbetlerini orada içtiler, onlar önce can demediler. Onlar canlarını, vatanın önüne, milletin önüne, inançların, imanların önüne koydular. O duygu ve düşünceyle orada şehit oldular. Tabi bizim bu şehitlere borcumuzu ödememiz için yapacağımız iki şey var, çok çalışmak ve birlik beraberliğimizi korumak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu